19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bir çete de Alanya'da: 25 gözaltı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, polisin düzenlediği 'Süpürge' adlı operasyonla Kuyularönü Çetesi mensubu olduğu iddia edilen 25 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, hırsızlık, kadın, uyuşturucu ve silah ticareti, adam yaralama, kurşunlama gibi çeşitli olaylara karıştıkları ve azmettirdikleri, çete oluşturarak kendilerine çıkar sağladıkları öne sürülen ve kendilerine "Kuyularönü Çetesi" adını veren bir grubun mensuplarını takibe aldı. 

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın bizzat takip ettiği operasyon yaklaşık 1.5 ay sürdü. Takibin sonunda 3 gün süren ve "Süpürge" adı verilen operasyon başlatıldı. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda 36 kişi yakalanarak, Alanya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği'ne getirildi. Burada ifadesi alınan 11 kişi serbest bırakılırken, 25 kişi gözaltına alındı. 

Şahısların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda biri kuru sıkıdan bozma 5 adet tabanca, 2 pompalı tüfek, 750 gram esrar, cep telefonları, kredi kartları, oto teyp ve hoparlörlerden oluşan çalıntı mallar ele geçirildi. Çetenin son 1 yılda çok sayıda hırsızlık ve 14 ayrı silahla yaralama olayına karıştığı tespit edildi. Sorgulamalarının ardından biri kadın 25 kişi adliyeye sevk edildi. 

İlçede hırsızlık, uyuşturucu, fuhuş gibi suç örgütlerine yönelik çalışmalar neticesinde Kuyularönü Meydanı'nda bir suç şebekesinin tespiti üzerine toplanan bilgilerin Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesiyle Başsavcı Ali Yeldan'ın bizzat emri üzerine planlı çalışma sonucunda 25 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, "Suçlulara yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecektir. Bu şebekenin çökertilmesiyle Alanya rahat bir nefes almıştır" dedi
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 13:14:54
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 13:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?