30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Bir gecede 5 erkekle yattık'

TRABZON Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geçen perşembe gecesi yaptığı fuhuş operasyonunda gözaltına aldığı 87 kişiden 37'si bugün adliyeye sevk edildi. Sınırdışı edilen 50 yabancı uyruklu hayat kadını ise Emniyet'te verdikleri ifadelerinde, “Bir gecede en az 5 erkekle yattık” dedi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü birimlerinin 3 aydır yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu geçen perşembe gecesi Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan 6 otel ile çeşitli kafe ve evlere eş zamanlı baskın düzenlendi.

Baskınlarda Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırgızistan uyruklu 50 hayat kadını gözaltına alındı. Ayrıca fuhuş yapılan otellerin sorumluları ile kafe ve ev sahiplerinden oluşan 37 kişi de Emniyet'e getirildi. Operasyonda hayat kadınlarının saklandığı gizli bölmelerin yanısıra, çok sayıda fişek, uyuşturucu madde ve fuhuştan elde edildiği belirlenen 18 bin YTL ile 400 dolar ele geçirildi.

Yabancı uyruklu kadınlar, ifadelerinin alınması ve sağlık muayenelerinin ardından ‘Pasaport Kanunu'na muhalefet’ten dün sınırdışı edildi. İçlerinde yabancı uyruklu 3 kadının da bulunduğu 37 kişi ise ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, fuhuş amacıyla yurda insan sokmak suretiyle kadın tiareti yapmak’ suçlarıyla bu akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirilen şüphelilerin savcılıkta sorgularına başlandı.

Bu arada bazıları hamile olan yabancı uyruklu hayat kadınlarının ifadelerinde, “Bir gecede en az 5 erkekle yatıyorduk. Fiyatlar da süreye göre 20 YTL ile 200 YTL arasında değişiyordu” dediği belirtildi. Bazı kadınların ise kötü koşullarda çalıştırıldıklarını belirterek şikayetçi oldukları öğrenildi.

Hüriyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 23:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?