19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bir ölüm haberi de Batman'dan

Batman'da izinsiz gösteri yapmak isteyenlerle, polis arasında çıkan olaylarda dört yaşındaki bir çocuk ölürken, 8 kişi de yaralandı.

Batman'ın İpragaz, Karşıyaka ve Kısmet Mahallesi'nde toplanan gruplar, kent merkezine yürümek istedi. Polisin uyarısına rağmen göstericilerin dağılmamaları üzerine polis jandarma ile birlikte müdahalede bulundu. Sis ve göz yaşartıcı bomba ile havaya plastik mermi sıkan güvenlik güçleri göstericileri dağıttı.

Petrol mahallesinde ise saat 14.00 sıralarında toplanan eylemcilere güvenlik güçleri müdahale etti ve uyarı ateşi açtı. Bu sırada parkta oynayan dört yaşındaki Fatih Tekin, boğazına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk, doktorların tüm çabasına karşın öldü.

Vali Haluk İmga, gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle eylemcilerin dağıldığını belirtti.

''Biz olaylara olumlu yaklaştık. Zararın daha fazla büyümemesi için tedbirli davrandık. Ama maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı" diyen Vali İmga, gösterilerde elebaşı olan 5 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

YÜKSEKOVA'DA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Diyarbakır olaylarını protesto etmek için bu sabah işyerlerinin kapatılmasıyla başlayan gerginlik sürerken, 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde iki ayrı noktada göstericiler tarafından kurulan barikatlar kaldırılırken, polislere destek amacıyla askeri zırhlı araçlar ve yüzlerce robokop çarşı merkezine indi. Tüm sokaklar güvenlik güçleri tarafından tutuldu, çarşı merkezinin Şemdinli İlçesi çıkışında ateş yakan ve taş atan göstericiler dağılmayınca uyarı ateşi açıldı.

Barikatların kaldırılmasının ardından, protestocu gurup Yeşildere ve Kışla Mahalleleri'nin çeşitli sokaklarına dağıldı. Şehir merkezinde sadece güvenlik güçleri bulunurken, olaylar sırasında Fatih Demir (15) isimli çocuk ayağından silahla, Erşan Canan ise (19) yere düşerek çenesinden yaralandı. Yaralıların Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altını alındığı belirtiliyor.

Bu arada çeşitli okullarda görev yapan subay eşi öğretmenlerinse panzerlerle okullardan alındığı ve öğrencilerin polis gözetiminde evlerine gönderildiği bildirildi.

ERGANİ'DE BİR ÇOCUK SİLAHLA YARALANDI

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne takviye jandarma ekipleri gönderilirken, olaylarda bir çocuk yaralandı.

Ergani'nin Fatih Mahallesi'nde toplanan ve polise taş atan gruba polis uyarı ateşi açtı. Olaylarda kurşun isabet eden 11 yaşındaki Erdal Bıçak, Diyarbakır'da hastanede tedavi altına alındı. Ergani'de jandarmayla göstericiler arasında kovalamacalar yaşanırken, göstericiler barikatlarla Diyarbakır-Elazığ Karayolu'nu trafiğe kapattı.

16. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan ilçeye takviye askerler gönderilirken, göstericileri sakinleştirmeye çalışan DTP İlçe Başkanı Sırrı Doğan, atılan göz yaşartıcı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Güvenlik güçleri, 10 göstericiyi gözaltına aldı. Kaymakam Şevket Atlı, güvenlik güçlerinin olayları önleme çabalarını yakından izlerken, Ergani Belediye Başkanı DTP'li Nadir Bingöl, göstericileri dağılmaları için ikna etmeye çalıştı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 16:02:12
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 17:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?