20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Bir sosyal sorumluluk projesi...

 Polis, suçluları tekstilcinin hediye ettiği cep bilgisayarıyla izleyecek
Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası, okullara 52 bin bilgisayar bağışından sonra büyük bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Sendika bünyesindeki Türk Tekstil Vakfı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 2 bin adet avuç içi bilgisayar (PDA) bağışladı. Bu sistemle polisler herhangi bir yerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına girip, trafik, adli olaylar, kapkaç ve hırsızlık gibi vakalarda sıcak takip yapabilecek.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Halit Narin'in yürüttüğü sendika, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeye devam ediyor. Kuruluş, bu yıldan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM) için yeni projelere başladı. Bu projeleri Türk Tekstil Vakfı finanse ediyor. Vakıf, Emniyet Müdürlüğü'nün teknolojik anlamda güçlenmesi ve polislerin çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla 2 bin adet avuç içi bilgisayar (cep bilgisayarı) bağışladı. Avrupa ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın şekilde kullanılan cep bilgisayarları için 1 milyon 800 bin dolar ödendi. Tekstil sanayicileri, HTC Touch modeli bilgisayarların kullanılması için gerekli altyapının kurulmasına ilişkin masrafları da üstlendi. Yakın zamanda kullanılmaya başlanacak cep bilgisayarlarıyla polis, ani bir gelişmede anında Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına ulaşabilecek. Böylece şüpheliler ve söz konusu olay hakkında kayıtlardan ayrıntılı bilgiler elde edilebilecek.

Sendika ayrıca Emniyet Müdürlüğü'nün 2005 yılında hayata geçirdiği kent bilgi ve güvenlik sistemi olarak bilinen 'Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu' adını taşıyan MOBESE projesine de destek veriyor. Tekstil sanayicileri bu sistemde kullanılmak üzere 1 milyon dolar bedelle 100 adet MOBESE cihazı da bağışladı. Geçen yıl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 4 bilgisayar kuran sendika bu yıl da Çevik Kuvvet ve Sarıyer Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 50 bin dolarlık iki bilgisayar laboratuvarının kurulumunu tamamladı. Avuç içi bilgisayarlar, MOBESE cihazları, altyapı ve diğer desteklerle birlikte sendikanın Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı bağışın miktarı 10 milyon dolara yaklaştı. Cep bilgisayarı ve MOBESE cihazlarının teslimi için İstanbul Bebek Polis Evi'nde Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da katılımıyla bir tören gerçekleştirilecekti. Ancak, yoğun gündem sebebiyle tören yapılamadı. Sanayiciler daha fazla gecikmemek için cep bilgisayarlarını tören yapmadan Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi.

52 bin bilgisayar bağışlamıştı

Tekstil İşverenleri Sendikası, 'Bilgisayarlı Eğitime Destek' kampanyası çerçevesinde okullara 20 bin bilgisayar bağışlamıştı. Daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine bu sayı 52 bine çıkarılmıştı. Sendika Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından eğitim ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine katkılarından dolayı Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülürken, Uludağ Üniversitesi de eğitime verdiği destekten dolayı kendisine fahri doktora unvanı vermişti.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 15:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?