28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Boğaz'da yüksek ses operasyonu

İstanbul İl Çevre Müdürlüğünce gerçekleştirilen ölçümlerde yüksek sesle müzik yayını yapıldığı anlaşılan Ortaköy ve Kuruçeşme'deki yaklaşık 10 eğlence yerine, çok sayıda polisin katılımıyla sabaha karşı operasyon düzenlendi.

Operasyon sonrası bazı eğlence yerlerindeki müzik sesi tamamen kesilirken, yasal sınırın üzerinde müzik yayını yapıldığı belirlenen bazı işyerlerine de yasal işlem uygulandı. Çevre Müdürlüğü görevlileri tarafından Ortaköy ve Kuruçeşme sahilinde yapılan ölçümlerde bazı eğlence yerlerinde yüksek sesle müzik yayını yapıldığı tespit edildi. 

Özellikle gece saatlerinde uyuyan vatandaşları rahatsız ettiği belirtilen yüksek sesin kesilmesi ve işletmeciler hakkında gerekli işlemin yapılması için Ortaköy Muallim Naci Caddesi'ndeki “Reina” ile Kuruçeşme'deki yaklaşık 10 kafe ve eğlence yerine yönelik saat 03.00 sıralarında polislerce operasyon yapıldı.

Çevik Kuvvet, narkotik, terörle mücadele, ilçe emniyet, motorize timler ve bomba uzmanlarının katıldığı operasyonda, bazı eğlence yerlerindeki müzik sesi tamamen kesildi, yasal sınırın üzerinde müzik yayını yapıldığı belirlenen bazı işyerlerine yasal işlem uygulandı.

Uygulama sırasında “Reina”da bulunan oyuncu Pınar Altuğ ile diğer eğlence yerlerinde bulunan bazı müşteriler, kendi araçları ya da taksilerle işletmelerden ayrıldı.

Bu arada “Reina”da, Haliç'te dün yapılan “Red Bull Air Race World Series”in 4. ayak yarışına katılan pilotlar için “Red Bull After Air Rafe Partisi”nin de yapıldığı belirtildi. Uygulama sırasında arkadaşları ile “Reina”da eğlenen ve aldığı alkolün etkisiyle rahatsızlandığı belirtilen bir kadın da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polisin uygulaması sırasında Muallim Naci Caddesi'nde oluşan yoğun araç trafiği, sürücüler ve trafiği açmaya çalışan polislere zor anlar yaşattı. Polis yetkilileri, söz konusu eğlence yerlerindeki yüksek ses yüzünden Anadolu Yakası'ndaki Üsküdar'da oturan vatandaşların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiden şikayet aldıklarını ve olası bir protesto ihtimali yüzünden çok sayıda polisin uygulamaya katıldığını ifade ettiler.

Uygulama sırasında, eğlence yerlerine, bundan sonra müzik yayınının yüksek sesle yapılmaması konusunda uyarılarda da bulunuldu.

aa
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2006 Pazar 10:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?