28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Boğaziçi Köprüsünde kaza: 1 ölü

Boğaziçi Köprüsü girişinde, aşırı hızla ve yüksek sesle müzik dinleyen şoför sollama yapmaya kalktı, meydana gelen kazada 1 kadın öldü, 1'i çocuk 5 kişi yaralandı.

Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası yönüne giden Salih Türker, 01 UT 694 plakalı otomobili ile saat 05.45 sıralarında köprü girişindeki Ortaköy Viyadüğü üzerinde, önünde seyreden Mehmet Ali Gül yönetimindeki 32 DP 833 plakalı otomobili sollamak istedi. Bu sırada aşırı hızla ve yüksek sesle müzik dinlediği öne sürülen Salih Türker, henüz sollamayı tamamlamadan Mehmet Ali Gül'ün otomobilinin önüne geçmek isterken bu araca yandan çarptı.

Kaza sonucu kontrolden çıkan araçlardan Türker'in kullandığı otomobil yolun solundaki bariyerler ile tabela direğine, uzun süre sürüklenen Gül yönetimindeki araç da yolun sağındaki bariyerlere çarparak durabildi.

Olayda, sürücü Salih Türker (21), yanındaki ağabeyi Veysel Türker (28) ve arkadaşı Ali Kemal Yalçın (25) ile diğer otomobilin sürücüsü Mehmet Ali Gül (58), eşi Dudu Gül (56) ve arka koltukta oturan 8 yaşındaki torunu Mehmet Ali Bilginer araçlarda sıkıştı.

Yaralılardan Salih Türker, Veysel Türker, Ali Kemal Yalçın ve Mehmet Ali Gül ile Mehmet Ali Bilginer, itfaiye ve polisler ile yoldan geçen diğer araçların sürücüleri tarafından güçlükle araçlardan çıkarıldı.

Otomobilden çıkartılan Dudu Gül'ün ise olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Vatandaşlarca sakinleştirilmek istenen yaralılardan Mehmet Ali Gül ile torunu Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma, Salih ve Veysel Türker Taksim Eğitim ve Araştırma, Ali Kemal Yalçın ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı.

Yaralılardan Yalçın ile 8 yaşındaki Bilginer'in genel sağlık durumlarının iyi olduğu, Mehmet Ali Gül ile Salih ve Veysel Türker'in sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle, köprünün Avrupa'dan Asya'ya geçiş yönündeki trafikte de aksama yaşandı. Trafik, araçların yoldan çekilmesinin ardından normale döndü.
AA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 16:18:05
Güncelleme :15 Temmuz 2006 Cumartesi 16:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?