15
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Bombacı profesyonel topçu çıktı

Kocaeli'de bombalı saldırı düzenledikten sonra yakalanan PKK'lı, profesyonel futbolcu çıktı.

Kocaeli'de bir hafta önce 5 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıları düzenlediği iddiasıyla yakalanan zanlıya plastik patlayıcıyı sağladığı ileri sürülen ve İzmir'de yakalanan örgüt elemanının, bir dönem Mardinspor'da profesyonel futbol oynadığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli'nde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bir hafta önce düzenlediği ''terörü lanet'' mitinginde meydana gelen ve 5 kişinin yaralandığı bombalı saldırıları yaptığı iddia edilen ''Mazlum'' kod adlı terör örgütü PKK üyesi S.Y, 1 Kasım 2007 günü Kocaeli'nde yakalandı.

S.Y'nin, sorgulamasında plastik patlayıcıları İzmir'deki örgüt elamanı T.B'den temin ettiğini ve patlamalardan önce İzmir'de S.Ö'nün evinde kaldığını söylediği öğrenildi.

PROFESYONEL FUTBOLCU ÇIKTI

Bunun üzerine harekete geçen İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskiizmir semtinde oturan T.B'yi (35) yakaladı. Terör örgütü PKK'nın bomba kuryesi olduğu savunulan T.B'nin evinde yapılan aramada, 200 gram plastik patlayıcı, 2 fünye, 8 cep telefonu ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Daha önce örgüte yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla cezaevinde yattığı ortaya çıkan T.B'nin 1990'lı yıllarda profesyonel olarak Mardinspor'da futbol oynadığı bildirildi.

Operasyonlarını sürdüren terörle mücadele ekipleri, Kocaeli'ndeki patlamalardan kısa süre önce bombalı saldırıyı düzenlediği ileri sürülen S.Y'yi, İzmir'in Kadifekale semtindeki evinde barındıran S.Ö'yü de yakaladı.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 2 zanlı, adliyeye sevk edildi. Kocaeli'de 18 Ekim 2007'de Seymen Mahallesi'ndeki patlama maddi hasara yol açmış, 28 Ekimde Cedit Mahallesi'ndeki patlamada ise 5 kişi yaralanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 18:17:34
Güncelleme :5 Kasım 2007 Pazartesi 19:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?