18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Boyalı dövizle dolandırıcılık

Şişli’de, şüphe üzerine durdurulan Somalili Marya Amina Amed’in çantasından üzerinde özel bir boya bulunan 150 adet sahte 500 euro ele geçirildi.

Uygulama yapan polis, önceki gece durdurduğu taksideki Marya Amina Amed’in şüpheli davranışları nedeniyle çantasını aradı. Amed’in çantasından, üzeri siyah bir boya kaplanmış çok sayıda euro çıktı. Polis, parayı incelediğinde sahte olduğunu anladı. Bunun üzerine Amed gözaltına alınarak, Şişli Araştırma Büro Amirliği’ne götürüldü.

Şebeke nasıl çalışıyor?
Polis, çetenin çalışma yöntemini ise şöyle anlattı: “Şebeke üyeleri, ellerinde yüklü miktarda döviz olduğunu söylüyor. Hepsi boyalı olan sahte paraların arasına yerleştirilmiş gerçek bir parayı alan şebeke üyesi, parayı özel bir temizleyici ile temizliyor. Daha sonra işadamıyla bir döviz bürosuna giderek parayı bozduruyor.
Kurbanlarını paraların gerçek olduğuna inandıran şebeke üyeleri, paraların temizlenmesi için solüsyon gerektiğini, bu temizleyicinin yurtdışından getirildiğini ve pahalı olduğunu söylüyor. İşadamından temizleyici almak için 50-100 bin dolara ihtiyaçları olduğunu belirten dolandırıcılar, bu yardıma karşılık aldıkları paranın birkaç katını vereceklerini söylüyor. Parayı alan şebeke üyeleri daha sonra ortadan kayboluyor.”

Süleyman Kaya - DHA - Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 16:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?