1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Sakarya’da kendisini ‘Hakan’la geziyorum’ programının yapımcısı olarak tanıtan dolandırıcı 10 gün boyunca belediyenin tüm olanaklarından yararlandı, Öğretmen evinde misafir edildi ve bu arada birçok esnafı dolandırdı 

ADAPAZARI'nda kendisini özel bir televizyon kanalında yayınlanan gezi- inceleme programının yapımcısı olarak tanıtan Selçuk Çelik, Ögretmenevi'nde ağırlandı. Kentte 10 gün kalan ve program çekimleri için mekan seçimi görüşmeleri yapan, ayrıca Büyükşehir Belediyesi olanaklarını kullanıp otomobil de tahsis edilen sahte yapımcı, son olarak program sunucusunun ayağını kırdığını belirterek kentten ayrılıp ortadan kayboldu. Çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı yapılan araştırmada belirlenen Çelik'in, adını kullandığı programı yapan İzmir Film Genel Koordinatörü Sibel İnan, “Bizim böyle bir yapımcımız yok” dedi. 

Adapazarı'na 10 gün önce gelen Selçuk Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne giderek, “Star TV'de yayınlanan ‘Hakan'la Geziyorum’ programının yapımcısıyım. Programın çekimlerini önümüzdeki günlerde Adapazarı'nda yapacağız” diyerek kendisine yardımcı olunmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanı Fahri Tuna program yapımcısı olduğu belirtilen Çelik'e yardımcı oldu. Öğretmenevi'ne yerleştirilen sahte program yapımcısı daha sonra çekimler için Adapazarı'nda kendisine tahsis edilen Büyükşehir Belediyesi'ne ait otomobille mekan seçimi yaptı. 

Çekimler için Adapazarı'nda bir güvenlik firması ile de anlaşma yapılırken, araçlar kiralandı. Kentteki en lüks restanlarda ağırlanan Çelik, Ramazan ayı etkinliklerine de katıldı. 

Adapazarı'nda 10 gün kalan sahte yapımcı, bu arada Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile de görüşme yaptı. Dişli ile akşam yemeği yiyen sahte yapımcı 9 Eylül Salı günü başlanacağı söylenen çekimler bir türlü gerçekleşmeyince, durum yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 

‘Hakan'la Geziyorum’ programının sunucusu Hakan Doğanay'ın aracının bozulduğu için helikopterle geleceğini belirten sahte yapımcıya inanan Büyükşehir yetkilileri Kültür ve Daire Başkanı Fahri Tuna'nın talimatı ile helikopterin ineceği Terminalin karşısındaki arsayı bile ‘toz çıkmasın’ diye suladı. Ancak helikopter gelmedi. Bu sırada sahte yapımcı kayıplara karıştı. 

Bir süre beklemenin ardından programın yapım ajansını arayan Büyükşehir yetkilileri, “Bizim Adapazarı'nda çekimimiz yok” yanıtını alınca şoke oldu. Adapazarı'nda günün konusu haline gelen olaydan sonra bu kişiye güvenlik tahsis eden güvenlik şirketi parasını alabilmek için sahte yapımcının peşine düştü. Sahte yapımcının Adapazarı'nda kaldığı süre içerisinde birçok kişiyi daha dolandırdığı ortaya çıktı. 

Bu arada sahte program yapımcının adını kullandığı ‘Hakan'la Geziyorum’ programını yapan İzmir Film Genel Koordinatörü Sibel İnan, Adapazarı'ndan çok sayıda telefon aldıklarını belirterek, “Bizim Adapazarı'nda programlanmış bir çekimimiz yok. Zaten Selçuk adlı yapımcımız da olmadığı gibi sunucumuz Hakan bey Antalya'da. Bu kişinin Adapazarı'nda tüm bunları yapmasını hayretler içerisinde karşıladım. Kimsenin çıkıp da ona ‘Sen kimsin?’ diye sormaması şaşırtıcı. Birkaç gündür Adapazarı'ndan bizi arayan arayana. Bu konuyla ilgili olarak hukuk büromuz, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak” dedi.

3 GÜNLÜK ÇEKİM PROGRAMI HAZIRLAMIŞ
Kendisini, ‘Hakan'la Geziyorum’ programının yapımcısı olarak tanıtarak Adapazarı'nda ağırlatan Selçuk Çelik'in, kentte 3 günlük hayali çekim programı hazırladığı da ortaya çıktı. Sahte program yapımcısının 3 gün sürmesi planlanan çekimler için hazırladığı akışa göre, 9 Eylül salı günü program yapımcısı Hakan Doğanay şehire girdikten sonra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran tarafından karşılanıp makamında sohbet edecek, ‘Köfteci İsmail’de köfte ve kabak tatlısı yenilmesi ve programa ilave edilecek. İkinci gün çekimleri için ise Sakarya'nın tarihi yerleri planlanmış. Bunlar arasında Sögütlü Harmantepe Kalesi, tarihi Besköprü gibi yerler de bulunuyor. 11 Eylül Çarşamba günü için ise Sakarya'nın ilçelerinde çekim yapılması planlanmış.

BAŞKAN YEMEK YEMEMİŞ
Bu arada Adapazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, sahte program yapımcısı ile Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin yemek yemediğini bildirdi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ‘Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli'nin ilgili şahısla hiçbir buluşması ve görüşmesi gerçekleşmemişken, kurumumuzca doğrulanmadığı halde hayal ürünü bir haber halinde kamuoyu yanıltılmıştır’ denildi.

GERÇEK YAPIMCIDAN AÇIKLAMA 

Bu arada programın yapımcısı Hakan Doğanay da yaptığı yazılı açıklamada adının kullanılması karşısında üzgün olduğunu söyledi. Doğanay açıklamasında şöyle dedi: 

“Çok zor ve meşakkatli bir iş ile uğraşırken bazı kendini bilmez insanların insanları kandırmak dolandırmak sureti ile üzdüğünü öğrenmiş bulunmaktayım. Adı geçen şahsı tanımamakla beraber hiçbir ortamda bir araya gelmediğimi beyan edebilirim. Ayrıca bizim ekibimizde çekim yerine benden önce gitme yetkisine sahip kimse bulunmamaktadır. Çoğu zaman Belediye Başkanları ve yardımcıları ile kendim bizzat telefon görüşmesi yaparak programı hazırlamışımdır. İsmimizin kullanılarak Adapazarı gibi ülkemizin renkli güzel bir şehrinde insanların üzülmesi bizleri çok üzmüştür. Ancak belediye ve diğer kamu kuruluşlarının başta olmak üzere bu tür konularda biraz daha dikkatli olması ve araştırmacı olması gereklidir. Programımızın sonunda bizim ofis numaralarımız irtibat adreslerimiz mevcuttur. Ayrıca çalışan arkadaşlarımızın basın kartları görevli kartları logolu araçlarımız mevcuttur.”()

dha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 07:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?