20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Böylesi ancak filmlerde olur!

Tayland'da yaşayan bir iş kadını, Türk erkek arkadaşından olan oğlunun, babası tarafından İstanbul'da kaçırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Film senaryosunu aratmayacak olay, geçen hafta İstanbul'da yaşandı. Bangkok şehrinde bir seyahat acentesi sahibi olan ve çok sayıda çalışanı bulunan iş kadını Phıtsınee Settheethavorn, 5 yıl önce Tayland'da Türkiye'den gelen turizmci ve Yalçın Ö. ile tanıştı.

Yaklaşık 2 yıl önce hamile kalan iş kadını, hamileliğinin üçüncü ayında durumu Türk sevgilisine açıkladı. Çocuğun aldırılması isteğine, Budistliğe göre günah olduğu için olumsuz yanıt veren kadın, bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Çocuğun doğumundan sonra birkaç kez Tayland'a giden Türk baba ise, geçtiğimiz günlerde sevgilisini arayarak moralinin çok bozuk olduğunu belirtti ve kendisinden Türkiye'ye gelmesini istedi.

Phıtsınee Settheethavorn'un, İstanbul'a geldikten birkaç gün sonra ev temizliği yaptığı sırada çocuğu, sevgilisi ve sevgilisinin kız kardeşi bir anda ortadan kayboldu.

Çaresiz kadın, yan komşudan yardım isteyerek ülkesinin büyükelçiliğine durumu bildirdi. Büyükelçilik tarafından görevlendirilen Tayland asıllı yeminli tercüman bir kadın ve Türk eşi, anneye sahip çıktı. Vizesi yarın bitecek olan kadın ise, oğlunu kaybetmenin acısıyla gözyaşı dökerek Türk makamlarından gelecek haberi beklemeye başladı.

Acılı anne şunları söyledi "Olaydan sonra Yalçın'ı aradım. O da, 'Şaka mı yapıyorsun? Çocuk seninle birlikte değil mi?' dedi. Kız kardeşi ile havalimanına gittiğini ancak yanında çocuk olmadığını söyledikten sonra telefonu kapattı ve sonra hiç açmadı. Mesajlarıma da yanıt vermedi. Ben de yandaki komşuya durumu anlatarak birlikte Tayland Büyükelçiliği'ne gittik. Vizem doluyor ancak çocuğumu bulmadan buradan gitmek istemiyorum. Çocuğumu çok özledim. Kıyafetlerini hep yanımda saklıyorum. Kokluyorum".

İHA'ya verdiği röportaj sırasında çocuğunun kıyafetlerini okşayarak gözyaşlarına boğulan Taylandlı kadın, sevgilisinin evde unuttuğu pasaportuna el koyduğunu da söyledi.

Büyükelçilik, çocuğunun kaçırıldığı iddiasıyla polise başvuran kadını Tayland asıllı bir tercümana yönlendirdi. Yeminli mali müşavir olan Türk eşi ile birlikte çaresiz anneye destek olan tercüman bayan, karakola giderek ifade verdi. Ankara Büyükelçiliği'nin isteği üzerine polis merkezinde ifade verdiklerini belirten mali müşavir, "Büyükelçilik eşimin yardım etmesini istedi. Biz de kadının isteği üzerine gerekli işlemleri başlattık. Bir otelde kalıyordu ancak yalnız olduğu için krize girdi. Vize süresi de dolmak üzere. Gayri meşru bir çocukları olmuş. Bir anne olarak çok üzgün elbette. Polis tarafından araştırma başlatıldı. Dosyası savcılığa sevk edilecek. Tayland Dışişleri Bakanlığı ile görüştü. Onlar da Türkiye Dışişleri ile görüşüyorlar" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:51:13
Güncelleme :26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?