30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Bu zula başka zula

Uyuşturucu kaçakçıları tabuttan direksiyon simidine, ayakkabı tabanından kalorifer peteğine, biblodan ampule kadar pek çok eşyayı zula olarak kullanıyor.
Kamyon, TIR veya binek tipi araçların standartları bozularak, dışarıdan görülmeyecek boyutta yapılan eklentilerle başta uyuşturucu olmak üzere kaçak mal taşınıyor. “Zula” diye tabir edilen bu eklentiler, hemen her türlü eşyanın yanı sıra araçların modeline göre fark edilemeyecek boyutta yapılıyor.
Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız, kaçakçıların yeni yöntemler geliştirme konusunda oldukça uzman sayılabileceğini söyledi.

Ampulde esrar bulundu

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç gerçekleştirilen operasyonlarda oldukça ilginç kaçakçılık yöntemlerinin ortaya çıkarıldığını belirterek bazı örnekler verdi. Buna göre, Türkiye’den yurt dışına çıkmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR’ın X-Ray taramasında, 29 tabutun içine gizlenmiş toplam 220 kilogram eroin ele geçirildi.
İstanbul’da Halkalı Gümrüğü’ndeki bir TIR’ın içinde bulunan piknik tüpünden 2.5 kilogram eroin çıktı. İstanbul’da operasyon düzenlenen bir evde 2 adet ampulün içinde esrar bulundu.

350 milyon YTL

Bir kadının cinsel organında, paketler halinde 526 gram eroin ele geçirildi. Ağustosa kadar toplam 2 ton 576 kilo eroin, 52 kilo baz morfin, 240 kilo afyon sakızı, 4 kilo esrar, 18 bin 800 adet ecstasy, 5 kilo kokain, 26 adet captagon ele geçirildi. Uyuşturucunun maddi değeri 114 milyon YTL’ ticari eşyanın maddi değeri ise 239.5 milyon YTL oldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 13:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?