19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Buca Belediye Başkanı'na tahliye

Buca Belediye Başkanı'na tahliye

İzmir'de, 'Arı Kovanı' operasyonunda tutuklanan aralarında Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un da bulunduğu 16 kişi tahliye edildi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden tahliyesi sırasında izdiham yaşandı. Cemil Şeboy, tahliye edilirken, "Benim verilemeyecek hesabım yok demiştim. Ayrıca beni satın alacak para henüz basılmadı" diye konuştu.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Arı Kovanı operasyonu kapsamında tutuklanan sanıkların avukatlarının itirazını karara bağladı. Tutuklanan 18 sanıktan aralarında Buca Belediye Başkanı Şeboy'un da bulunduğu 16'sının tahliyesine karar verildi, diğer iki sanığın tutukluluk halinin devam ettiği belirtildi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un cezaevinden tahliye edileceğini öğrenen çok sayıda seveni Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde toplandı. Davul zurnalarla Cemil Şeboy'un tahliyesini kutlayan kalabalık cezaevi kapısında ellerinde Türk bayrakları ile Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un çıkışını bekledi.

Kırıklar'a Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un eşi Sadberk Şeboy, oğlu Mert ve kızı Şebnem ile torunu Eylül de geldi. Cemil Şeboy'un cezaevi kapısından çıkması sırasında kalabalık büyük bir coşku yaşadı. Cemil Şeboy, makam aracı yerine siyah bir cipe bindi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, araca binmeden önce kendisine soru yönelten gazetecilere, "Benim verilemeyecek hesabım yok. Beni satın alacak para henüz basılmadı" dedi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy daha sonra konvoy eşliğinde Buca'ya gitti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 34 kişiden aralarında Şeboy'un da bulunduğu 18'i, 25 Ocakta sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 20:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?