23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Bursa'nın 'Neron'u suçüstü yakalandı

Bursa'da son bir buçuk ayda 30 civarında ev ve işyerinin çatı ve bodrum katını ateşe verdiği öne sürülen Neron lakaplı zanlı, polisin oluşturduğu sivil tim tarafından suçüstü yakalandı. Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, çıkardığı yangınları seyretmekten zevk alan bir kişiliğe sahip olan şüphelinin, sivilize olarak oluşturulan geniş çaplı polis ağına düştüğünü ve suçüstü yakalandığını açıkladı.

21 Temmuz 2005 günü başlayan ve düne kadar devam eden yangınlar zincirini çıkardığı öne sürülen bilgisayarcı 28 yaşındaki M.Y, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce Santral Garaj'da bir iş hanında yangın çıkarırken yakalandı. Daha önce Gazcılar semtinde bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedilen ancak kimliği tespit edilemeyen M.Y.'ye avukatı ve Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde, olayları gerçekleştirdiği apartman ve iş hanlarında yer gösterme yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 30 civarında yeri yaktığı belirtilen kişiyi oluşturdukları sivil ekiplerle yakaladıklarını belirterek, "Bu kişi yaptığı yer göstermelerde hepsini kendisinin yaktığını söyledi. İlginç davranış çeşitleri var. Yangın çıkartmaktan zevk aldığını söylüyor. Bazılarını seyretmiş, bazılarını seyretmemiş, gazete ve televizyon haberlerinden izlemiş. Bu kişinin yakalanması için çok geniş sivilize yakalama ağı oluşturduk. En son yangını çıkardıktan biraz sonra bu ağa düştü" dedi.

Çapkın, zanlının çıkardığı bazı yangınlarda apartman dairelerinin zillerini çalarak ya da doğalgaz vanalarını kapatarak insanları uyardığını kaydederek, "Yaşanan telaş eden zevk aldığını söylüyor. Kendi anlatımına göre, Bursa'da Neron denilen kişi bu oluyor. Ben Bursa halkına geçmiş olsun diyorum. Vatandaşlarımız da bundan sonra işyerlerinde ve evlerinde gerekli tedbirleri alırlar" diye konuştu.

Bir süre önce bilgisayar ticaretiyle uğraşan ve sıkıntı yaşayınca bunalıma girdiği öğrenilen M.Y'nin herhangi bir suç kaydına rastlanmadı. Cumhuriyet Savcısı'na yangın çıkan 20 civarındaki ev ve işyerinde yer göstermesi yapan M.Y'ye kendi avukatı da eşlik etti. Gasp Bürosu ekiplerince gözaltına alınan M.Y'nin bir ay önce Gazcılar semtindeki bir işyerine girip çıkarken güvenlik kamerasına yakalandığı da öğrenildi.

Hakkında 'birden çok yeri kundaklama' iddiasıyla tahkikat evrakı düzenlenen M.Y'nin bugün Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği öğrenildi. 21 Temmuz 2005 gününden itibaren Gazcılar'dan başlayarak, Altıparmak, Haşimişcan, Çekirge ve Uluyol'da iş hanı ve apartmanların çatı ve bodrum katlarında çakmakla ateşe verilmek suretiyle yangın çıkmış, bazı binalarda mahsur kalan insanlar can pazarı yaşamışlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 14:41:26
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?