22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

C-4 yüklü kamyonet alarmı

İstanbul polisinde bombalı kamyonet alarmı verildi. Salı akşamı İstanbul'a geldiği belirlenen C-4 patlayıcı yüklü kamyoneti amacına ulaşmadan yakalamak isteyen İstanbul polisi alarma geçti. Operasyon üzerine operasyon düzenleyen İstanbul polisi kamyoneti amacına ulaşamadan yakalamak için helikopterli baskınlar düzenliyor.

İsrail gizli servisinin verdiği bilginin İstanbul polisine bildirildi. İhbarda, geçtiğimiz Cumartesi güneydoğu sınırından Türkiye'ye sokulan C-4 patlayıcının İstanbul'da kitlesel eylemlerde kullanılacağı bilgisi bulunuyordu. Alınan ihbar üzerine emniyetin bütün istihbarat birimleri alarma geçerek kamyonetle ilgili bilgi bulabilmek için harekete geçtiler.

Kamyonetin izini bulabilmek için tüm birimlerini çalıştıran İstanbul polisi MOBESE kameralarına görüntüsü giren eşkale uygun kamyonetlerin peşine düştü. Bu bilgiler doğrultusunda iki gün önce Bahçelievler'de bir kamyona operasyon düzendi. Ancak kamyonetten Türkiye'ye kaçak olarak sokulmuş spor ayakkabılar çıktı.

Bunun üzerine kaçak olduğu belirlenen ayakkabılar sahipleri hakkında işlem yapılması için mali şubeye devredildi.

Dün akşam da soruşturma polise gelen ihbar üzerine Terörle Mücale Şubesi ekipleri, Özel Harekat polisi ile birlikte iki polis helikopterinin desteğinde Gazi Mahallesine bir operasyon yaptı. Ancak ihbar yapılan evde herhangi bir şey bulunamadı. Polisin başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 08:30:26
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 11:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NADİR IP: 88.247.82.xxx Tarih : 4.10.2007 08:36:30

böyle devlet ve halk için önemli olan bilgileri neden basına sızdırırlar bilmem.bizde yardımcı olalım derim ama haberde eşgal kelimesi geciyor eşgal tarifi yok.