19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çakıcı'ya Ergenekon sorgusu

Alaattin Çakıcı, ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında, ifadesine başvurulmak üzere adliyeye getirildi.

Tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nden jandarmalar tarafından Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilen Çakıcı, ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün odasının bulunduğu kata çıkartıldı.

Çakıcı'nın, soruşturma çerçevesinde savcılıkta ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Alaattin Çakıcı'nın adliyeye getirildiği sırada, kardeşi Gençağa Çakıcı'nın da adliyeye geldiği görüldü.

Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesi sonrası başlatıldığı belirtilen aynı soruşturma kapsamında daha önce Sedat Peker, Hadi Özcan, Yaşar Öz, Semih Tufan Gülaltay ve Durmuş Anucin'in de İstanbul'da ifadeleri alınmıştı.

Ergenekon soruşturması

12 Haziran 2007 tarihinde, İstanbul Ümraniye'de Çakmak mahallesi Güngör sokaktaki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesinin ardından açığa çıkartıldığı belirtilen "Ergenekon çetesi" ile ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.

Soruşturma, Susurluk hükümlülerine, Danıştay saldırısına, Cumhuriyet gazetesine ve emekli generallere kadar uzandı.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Susurluk davası" hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, emekli subay ve astsubaylar, avukat ve gazeteci-yazarlar ile doçentlerin de bulunduğu 44 kişi tutuklanmıştı.

...
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 11:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eruh IP: 88.250.90.xxx Tarih : 14.04.2008 18:41:32

bu adam delikanlı bir adam ne ergenekonu boş işler peşindesiniz sadece türkiyede gündem yapıyorsunuz asıl suclu el kol sallayarak gezsin bilmem neler bilmem neler