20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Çalınmamış, bakıma alınmış

Çankaya'daki Miranda Parkı'nda bulunan 500 kiloluk bronz heykelin çalınmadığı, bakıma alındığı bildirildi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Miranda Parkı’nda bulunan ve çalındığı iddia edilen General Francisco de Miranda’nın büstünün bakıma alındığını kaydetti.

Eryılmaz yaptığı açıklamada, General Francisco de Miranda’nın büstünün tahrip edildiğinin anlaşılmasının ardından belediye ekiplerince çalınmasını önlemek ve bakımı yapılmak amacıyla yerinden söküldüğünü bildirdi.

Büstün, Yıldız’da bulunan Fen İşleri Müdürlüğü atölyesinde bulunduğunu ve heykeltıraş Filinta Önal’ın kontrolünde bakımının yapılamasının ardından yerine monte edileceğini belirten Eryılmaz, şunları kaydetti:

“Sanatı ve sanatçıyı halkla buluştururken, adını insanlık tarihine altın harflerle yazdırmış uluslararası kahramanları da kentin farklı köşelerinde yaşatmayı amaçlıyoruz. Bizler bu sanat eserlerini kent sakinlerinin beğenisine sunarken, onlara emanet ediyoruz. Nasıl ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün heykellerine yapılan menfur saldırılara karşı koyuyorsak, dünyanın tanıdığı ulusal kahramanların heykellerini de aynı saygıyla korumalıyız. Bu konuda yurttaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz.”

ANKA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 16:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?