22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Çalıntı oto Hakkari'de bulundu!

İstanbul'da çalındığı belirtilen bir otonun Hakkari'de yakalandığı öğrenildi.

Hakkari Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, polis ekipleri şüphe üzerine Bulak Mahallesi Kayacan Caddesi İl Özel İdare Müdürlüğü binasının yanındaki çıkmaz sokakta park halinde bulunun 34 NDK 72 plakalı otomobil üzerinde inceleme başlattı. Sorgulama sonucu plakanın başka bir araça ait olduğu belirlendi.

Aracın sahibi olan R.T. isimli şahısa ulaşılarak yapılan evrak incelenmesinde, ruhsatın N.K. isimli şahıs adına düzenlendiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada ise şasi ve motor numarası ile araç üzerindeki şasi ve motor numarasının birbirini tutmadığı görüldü. Araç üzerinde bulunan şasi ve motor numaraları üzerinde yapılan sorgulamada gerçek plakalın 34 BC 8682 olduğu ve İstanbul'un Sarıyer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi Amirliği idarisinden çalıntı olduğu anlaşıldı.

Olayla ilgili R.T. isimli şahsın alınan ifadesinde ise araç üzerinde bulunan plaka ile 2006 yılında İstanbul Kartal ilçesinde açık oto pazarında B.S. isimli şahıstan aldığını belirtti. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 18:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?