23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Çalışanlar Telekom'u işgal etti

Gayrettepe'deki Türk Telekom Avrupa Yakası Müdürlüğü'ne giren bir grup çalışan, özelleştirmeyi protesto için eylem yaptı. Eylem yapan çalışanları biber gazı sıkarak dağıttan polis, 9 kişiyi gözaltına aldı.

Türk Telekom Avrupa Yakası Müdürlüğü bahçesinde sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan çalışanlar, “Telekom halkındır, satılamaz”, “Özelleştirmeye karşı tek yumruk, tek barikat” ve ”Uluslararası sermayeye ve işbirlikçilerine teslim olmayacağız” yazılı pankartlar açarak, çeşitli sloganlar attılar.

Olay yerine gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, megafonla “Çalışma hürriyetini engelliyorsunuz. Dağılın” şeklinde bir süre gruba uyarılarda bulundu. Ancak gruptakiler, “Burası bizim işyerimizdir” diyerek dağılmayacaklarını ifade ettiler.

POLİS BİBER GAZI SIKTI

Bunun üzerine polisler, bahçede bulunan grubu biber gazı sıkarak dağıttı. Bu sırada arbede yaşandı ve bazı kişiler gazdan etkilendi. Çevik kuvvet ekipleri, binanın bahçe kapısında barikat oluşturarak grubun tekrar içeri girmesini engellemeye çalıştı. Ancak gruptakilerin bahçeye girmekte ısrar etmesi üzerine polis, tekrar biber gazı kullanarak müdahalede bulundu ve grubu dağıttı. Olaylar sırasında 9 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.


ANLAŞMA SAĞLANDI BİNA TERK EDİLDİ

Gerginleşen ortam, olay yerine gelen Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve diğer sendika temsilcilerinin polis yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu normale döndü. Görüşmelerde, gözaltına alınan 9 sendika temsilcisinin bugün savcılığa çıkartılması ve çalışanların eylemlerini bahçede sürdürmeleri konusunda anlaşma sağlandı.

Bunun üzerine ek hizmet binasında eylem yapan kişiler, “Türk Telekom halkındır, satılamaz” şeklinde slogan atarak binayı terk etti. Bu kişiler, polis tarafından bahçe dışında tutulan gruplarla birleşerek eylemlerini sürdürmek üzere tekrar Türk Telekom Avrupa Yakası Müdürlüğü bahçesine girdi. Müdürlük binasına “Uluslararası sermayeye ve işbirlikçilerine teslim olmayacağız” yazılı bir pankart asan grup, alkış ve ıslıklar eşliğinde özelleştirme karşıtı slogan attılar.

“MÜCADELEMİZ ÜLKE YARARINA...”

Bahçede toplanan gruba yönelik bir konuşma yapan Faruk Büyükkucak, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini belirterek, yapılan özelleştirmelerle Cumhuriyet değerlerinin bir bir elden gittiğini savundu. Telekom'un satılmasının talihsiz bir olay olduğunu ifade eden Büyükkucak, Danıştay'ın buna ilişkin kararını vermeden Telekom'un hızlı bir şekilde aceleye getirilerek satıldığını öne sürdü. Alınan süresiz iş bırakma eylemi kararına saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Büyükkucak, “Mücadelemiz, ülke yararına olduğu için başarılar diliyorum” dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 15:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?