19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Camide linç dehşeti!

Fatih'te İsmailağa Camii'nin emekli imamı Bayram Ali Öztürk bıçaklanarak öldürüldü. Öztürk'ü bıçaklayan kişi ise linç edildi. Alınan bilgiye göre, Kocatepe Mahallesi'ndeki İsmailağa Camii'nde sabah namazı sonrası yapılan sohbet sırasında, Mustafa Erdal (27), caminin emekli imamı Bayram Ali Öztürk'e (54) bıçakla saldırdı. Öztürk'ü kalbinden bıçaklayan saldırgan, camideki cemaat tarafından linç edilerek öldürüldü. 

Bayram Ali Öztürk de, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Medical Park Hastanesinde hayatını kaybetti.

Adıyaman Kahta doğumlu olduğu öğrenilen saldırganın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Fatih'te İsmailağa Camii'nin emekli imamı Bayram Ali Öztürk'ü bıçaklayarak öldüren kişiyi, cemaatin içerisinden tanıyan olmadığı bildirildi.

Emekli imam Öztürk'ün kaldırıldığı Medical Park Hastanesine gelen yaklaşık 150 kişilik grup arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma, kamuoyunda ”Mahmut Hoca” olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu tarafından yatıştırıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ustaosmanoğlu, şunları kaydetti: “Sabah namazından sonraki sohbet sırasında cemaat içerisinden bir kişi hocayı bıçaklamış. Cemaat de daha fazla bıçak darbesi vurmasını engellemek için saldırganı engellemeye çalışmış. Çıkan kargaşada saldırgan da ölmüş. Vuran şahsı tanıyan yok. Olay emniyetin elinde.”

“Daha önce de benzer bir olay olmuştu. Her iki olay arasında bir bağlantı var mı?” şeklindeki soruya karşılık Ustaosmanoğlu, “Evet daha önce de bir olay yaşanmıştı. Yerler ve kişiler farklı” dedi.

Bu arada, hastane bahçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı ve Çukurbostan Camii imamı Hızır Ali Muratoğlu da, 1998 yılının Mayıs ayında, öğrencileri ile sohbet ettiği sırada silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. 

İHA'nın haberi

FATİH CAMİ'NDEKİ CİNAYET... 

Fatih'teki bir camide sohbet sırasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Cenazenin konulduğu ambulansın hareketi sırasında, ambulansın peşinden gitmek isteyen bir grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 

Fatih'te İsmail Ağa Camii'sinde sohbet sırasında Adıyamanlı olduğu öğrenilen Mustafa Erdal tarafından, kalbinden bıçaklanarak öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün cenazesi, Medical Park Hastanesi'nden Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Cenaze ambulansa konulurken, cemaat üyesi bir grup tekbir getirdi. 

Ambulansın hareketi sırasında ambulansın peşinden gitmeye çalışan bir grupla, polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gerginlik, polis yetkililerinin ve cemaatin ileri gelenlerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Bu arada basın mensuplarına açıklama yapan cemaat üyeleri, Bayram Ali Öztürk'ün değerli bir bilim ve din adamı, olduğunu bu nedenle İslam düşmanı bazı gruplar tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. 

Cemaat üyeleri saldırganın sünnetsiz ve cemaat dışı olduğunu öne sürerken, polisler ise şahsın cemaat üyesi olduğunu camiye girip çıktığını ancak 2 aydır psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı. Olayda hayatını kaybeden Öztürk'ün evli ve 2 çocuk babası olduğu, yayımlanmış bir çok kitabının bulunduğu, yabancı dilden Türkçe'ye tercümeler yaptığı belirtildi.

SHP:”ÜLKE GİTTİKÇE LİNÇ KÜLTÜRÜNE TESLİM OLUYOR”

SHP Genel Saymanı Mehmet Yula, İstanbul Fatih’te İsmailağa Camii’nde bir vatandaşın linç edilmesini “Ülke gittikçe linç kültürüne teslim oluyor” diyerek eleştirdi. 

Mehmet Yula, yaptığı açıklamada, İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında Lübnan’a asker gönderilmesini protesto eden 4 üniversite öğrencisine karşı girişilen linç girişiminin ardından bugün de İstanbul’da bir vatandaşın linç edilmesini “Ülke gittikçe linç kültürüne teslim oluyor” diye değerlendirdi. Yula, Türkiye’nin gittikçe “linç kültürünün egemen olduğu” bir noktaya doğru sürüklendiğine işaret etti.


AA/İHA/ANKA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 11:54:50
Güncelleme :3 Eylül 2006 Pazar 16:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİMTOKMAK IP: 85.101.153.xxx Tarih : 3.09.2006 21:17:24
kardeşimize allahdan rahmet diliyorum biraz daha aklımızı başımıza alalım allahın evinde cinayet olmaz