19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Camide sinsi provakasyon

Camide sinsi provokasyon

Hapisten çıktı yine cami yaktı

İstanbul’da 6 ay aradan sonra yeniden camiler kundaklandı. Pendik ve Tuzla’da sekiz cami ile bir Kuran kursunu hedef alan sabotajcılar izlerini kaybettirdi. Daha sonra imam ve müezzinlerin yardımıyla eşkali belirlenen üç sabotajcının fotoğrafı camilere asıldı. Alarma geçen polis, kundakçı Serhat Kılıç’ı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

8 saatte 8 cami kundakladı

İlk yangın Pendik Çınardere Mahallesi’ndeki Erenler Camii’nde saat 08.30 sıralarında çıktı. Müezzin odasında başlayan yangını itfaiye söndürdü. Yarım saat sonra Pendik Şeyhli Mahallesi’ndeki Fatih Camii’ndeki yangın da kısa sürede söndürüldü. Saat 11.30’da ise Tuzla Merkez Camii’nin imam odasında başlayan alevler, tüm halıları yaktı ve büyük maddi hasara yol açtı. Saat 12.30’da Tuzla Yıldız Camii’nde, saat 13.00’te Pendik Gül Camii’nde, saat 14.00’te Tuzla Üçbaşlar Kuran Kursu ile saat 14.50’de Tuzla Yeni İstasyon Camii’nde, saat 15.30 ve 16.00’da da Tuzla Evliya Çelebi ve Mopaş Camii’nde yangın çıktı. İtfaiye çıkan yangınları kısa sürede söndürdü. Bazı camilerde birçok Kuran-ı Kerim’in de yandığı öğrenildi. Polis sabotajcıların yakalanması için jet operasyon başlattı.

Üzerinde çakmak ve molotof çıktı

8 camide çıkan yangınlarla ilgili soruşturma açan polis, cami kapılarında kırılma veya zorlanma olmadığını ve alevlerin atılan molotof kokteyleriyle başladığını tespit etti. Yangınların Anadolu yakasında 8-18 Aralık 2008 tarihleri arasında 19 caminin kundaklanmasına benzediğini tespit eden polis, o yangınları çıkaran 25 yaşındaki Serhat Kılınç’ı gözaltına aldı. 24 Aralık 2008’de tutuklanan ve sizofren olduğu belirlenince Nisan’da tahliye olduğu belirlenen Kılınç’ın üzerinde bir demir keski, bere, eldiven, çakmak ve kullanıma hazır molotof kokteyli bulundu. Soruşturma sürüyor.

Eski zanlı tekrar gözaltında...

İstanbul’un Anadolu yakasında 8-17 Aralık 2008 tarihlerinde 19 caminin kundaklanmasıyla ilgili olarak Serhat Kılıç (yanda) tutuklanmıştı. Camilerde hırsızlık yaptıktan sonra yangın çıkardığı belirlenen sabıkalı Kılıç, şizofren olduğu için geçen Nisan’da serbest bırakılmıştı. Serhat Kılıç, dün yaşanan 8 cami yangınından sonra tekrar gözaltına alındı.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?