19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Camideki kilimlere hırsız dadandı

Ankara'nın Polatlı ilçesi Yağcıoğlu köyü camisindeki tarihi kilimlere hırsızların dadanması üzerine köye güvenlik kamerası sistemi kurulmasına karar verildi.

Edinilen bilgiye göre Yağcıoğlu Köyü Camisi'nden 25 Ocakta 13 adet çift kanatlı, 6 adet tek kanatlı kilim çalındı. Ardından 4 Nisanda ise 1 çift kanatlı, 4 tek kanatlı kilim; 13 adet ''koç boynu'' tarzında, 4 adet de ''farda'' tekniğiyle dokunmuş ''antika seccade'' çalındı.

Köy Muhtarı Ahmet Hüseyin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada 150-200 yıllık antika el dokuması kilimlerin çalınmaması için köye güvenlik kamerası sistemi kuracaklarını söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hırsızlık olayları üzerine bu kararı aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

''Camimize köylülerimizin bağışladığı 150-200 yıllık kök boyası, el dokuması kilimler vardı, bunlar çalındı. Dedelerimizin, atalarımızın camimize bağışladığı tarihi kilimlerimizi fuarlarda sergiliyorduk. Bunların çoğu çalındı. Geriye kalanların korumak, tarihi değerlerimizin çalınmaması ve atalarımızın mirasına sahip çıkmak için köyümüze güvenlik kamerası sistemi kurduracağız. Bütün köy birbirine akraba. Bugüne kadar köyümüzde hiç hırsızlık olmamıştı. Bu sistemi kurdurarak halkımızın birbirine şüpheyle bakmasının da önüne geçeceğiz.''

-BABA YADİGARI KİLİM DE ÇALINDI-

Babasının camiye bağışladığı çift kanatlı kilimin çalındığını öğrendiklerinde çok üzüldüklerini söyleyen Muhtar Aydın, ''4 Nisan'da fark ettiğimiz hırsızlık olayında, ben bir yaşındayken ölen babamın camiye bağışladığı tarihi çift kanatlı kilim de çalındı. Annem üzülmesin diye olaydan, 80 yaşındaki anneme bahsetmedik'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 11:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?