16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Canavarın 15. kazasında Dilek öldü

Samsun'da, yolun karşısına geçmekte olan öğrencilere aracıyla çarparak tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisi genç kızın ölümüne yol açtığı için tutuklanan otomobil sürücüsünün yargılanmasına başlandı. Kazadan dolayı üzgün olduğunu ifade eden otomobil sürücüsünün daha önce de 14 ayrı trafik suçundan sabıkasının bulunduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Atakum beldesi Atatürk Bulvarı üzerinde 90 gün önce gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Samsun'dan Sinop yönüne giden plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir otomobil, yolun karşısına geçmekte olan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri Dilek Gülle (21) ve arkadaşı Abdullah Anıl Özpek'e (21) çarptı. Otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarken, kazada yaralanan Gülle, kaldırıldığı OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Arkadaşı Anıl Özpek ise tedavi altına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Samsun il merkezi ve ilçeleri ile komşu illerde bulunan tüm sanayide çalışan parçacı ve oto tamircileri gezerek konu hakkında bilgi verdi. Olay yerinde bulunan sol tekerlek üzeri beyaz renkli çamurluk çıtası, beyaz renkli sol dikiz aynası parçaları ve cam kırıklarını incelemeye alan polis, parçaların hangi marka araca ait olduğunu tespit etti.

Opel Corsa marka/model araca ait sol çamurluk üzeri çıtayı Samsun'da sanayide boyatmak isteyen bir şahıs ile görüşme yapan cinayet bürosu ekipleri, kazaya karışan sürücünün Gökçe A.(29) ve aracın plakasının da 55 LS 625 olduğunu belirledi.

Söz konusu şahsın ev ve iş yerinde araştırma yapan polisin kendisini aradığını öğrenen otomobil sürücüsü Gökçe A., Samsun Adliyesi'ne giderek savcıya teslim oldu. Olaydan sonra tutuklanan Gökçe A.'nın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmaya Mersin'den gelen kazada ölen Dilek Gülle'nin ailesi ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören arkadaşları da katıldı. Otomobil sürücüsü Gökçe A., kendisini savunarak, "Olay günü 80-90 kilometre hızla giderken bir şeye çarptım. Aracımın camı kırıldı. Ancak, neye çarptığımı göremedim. Hızımı kestim ve sağ tarafta bir şeyin yattığını gördüm. Olayın şoku ile durmayarak yoluma devam ettim. Pişman olup teslim oldum. Olay kazaen oldu. Yakınlarından ve ailesinden özür dilerim" dedi.

Kazada yanındaki arkadaşı ölen, kendiside yaralanan Abdullah Anıl Özpek, yolu karşıya geçtikleri sırada nereden geldiğini bilmediği bir otomobilin kendilerine çarptığını ifade ederek, "Aracın 150 kilometre hızla gittiğini tahmin ediyorum. Yolu kontrol ederek karşıya geçiyorduk. Kaza sırasında fren sesi yerine gaz sesi duydum. Hızlı bir şekilde olay yerinden kaçtı" diye konuştu.

Ölen Dilek Gülle'nin babası Haluk Gülle ise şikayetçi olduğunu belirterek, Gökçe A.'nın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Baba Gülle, "Adalete güveniyorum. Kızım ölmesiydi, doktor olup bu ülkeye hizmet edecekti. Daha önce 14 ayrı trafik suçundan sabıkalı bulunan bu şahsın nasıl da trafikte serbest dolaştığına inanamıyorum. Bugün serbest kalsa, başkalarının da ölümüne sebep olur" şeklinde konuştu.

Dilek Gülle'nin kardeşi Alican Gülle de daha önce hız sınırını aşmak ve alkollü araç kullanma dahil 14 ayrı suçu bulunan bir kişinin nasıl elini kolunu sallayarak dolaştığına anlam veremediğini söyledi. Şahitlerin dinlenmesinin ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşma salonundan ellerinde Dilek Gülle'nin fotoğrafı ile çıkan ailesi ve üniversite öğrencisi arkadaşları, Atatürk Anıtı'na yürüdü. Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasında bulunan Temel Kaya, arkadaşlarının ölümüne sebep olan araç sürücüsüne tepki gösterdi. Baba Haluk Gülle ise yaptığı açıklamada, adalete güvenmek istediğini ifade ederek, ailelerin kendisine destek vermesini talep etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 18:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?