19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Cenazesini alan olmadı

Konya’da 5 yıl ve 1 ay önce kaçırdığı 10 yaşındaki iki kıza tecavüz edip boğarak öldüren, daha sonra sonra da cesetlerini çöplüğe gömen Ali Kemal Tufan’ın cezaevindeki intiharını, öldürülen kızların aileleri televizyondan öğrendi. Ali Kemal Tufan’ın çenazesini hiç kimse gelip almadı.

Konya E Tipi Cezaevi’nde konulduğu tek kişilik hücresinde, kendini ip haline getirdiği atletiyle hücre kapısının demirine asarak yaşamına son veren Ali Kemal Tufan’ın cenazesini henüz alan olmadı. İntiharının ardından otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi’ne kaldırılan Tufan’ın cenazesi morgda bekletiliyor.

BU İLAHİ ADALETTİR

Eşi ve ikisi kız üç çocuğu emniyet yetkililerince şehir dışında bir yere götürülen Tufan’ın Konya’da anne ve babasıyla, amcalarının olduğu öğrenildi. Tufan’ın intiharını öğrenen öldürülen Emine Dudu’nun babası Hamdi Ertekin, "Bu cani adamın ölümü ilahi bir adalettir. Bu adamın ölümü, kızımızı geriye getirmeyecek, ama benim ve ailemin yüreğini biraz olsun rahatlattı. Çünkü cezaevinde de olsa böyle bir caninin yaşaması içimizi daraltacaktı. İlahi adalet yerini buldu. Şimdi daha mutlu ve huzurluyum" dedi.

ÖLÜMÜ ÖDÜLÜ OLDU

Ebru Çiftçi’nin babası Ahmet Çiftçi ise "Bizim gibi uzun süre çile çekmeden intihar etmiş. Ölümüne bu yüzden üzüldüm. Daha çok acı çekmesi gerekiyordu. Çünkü bizimle beraber Konya ve Türkiye halkı ağladı. Bu kendisi için ödül oldu. Kötü düşünceye sahip insanlar mutlaka bedelini ödüyor. Devlet ve polis çok büyük. Mazlumun ahını yerde koymuyorlar. Adalete güveniyor ve Allah’a sığınıyorum" diye konuştu. Öldürülen iki talihsiz çocuğun anne ve babaları dün Adli Tıp Kurumu’na gelerek DNA testi için kan ve saç örneği verdi. Numune Hastanesi’nde bekletilen iki kızın cenazesi gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ailelerine verilecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 06:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?