16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Cep' çetesine müthiş darbe!

Emniyetin İstanbul, İzmir, Muğla ve Gaziantep'de düzenledikleri operasyonlarla 'cep' çetesi çökertildi.

Türkiye'ye gümrük vergisi ödenmeden kaçak getirilen ceptelefonlarına, eski model telefonların IMEI numaralarını klonlayarak,  ''Telekomünikasyon Kurumunda kayıtlı'' gösterip piyasaya süren şebekeye yönelik İzmir, İstanbul, Muğla ve Gaziantep'te düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, haziranda İzmir'de düzenledikleri ve 4 kişinin yakalandığı 'yurt dışından kaçak cep telefonu getirilmesi operasyonunun devamı olarak sürdürdükleri çalışmada, kaçak cep telefonlarına, hurdaya çıkmış cep telefonlarının IMEI numaralarının klonlandığı bilgisine ulaştı.

Ekipler, sürdürdükleri takibin ardından, olayla bağlantıları oldukları belirlenen kişilerin, İzmir, İstanbul, Muğla ve Gaziantep illerinde bulunduğunu belirleyerek, eş zamanlı operasyon başlattı.

İzmir Çankaya'daki bir iş yerine düzenlenen baskında, IMEI kopyalamaya ve yüklemeye yarayan 4 klonlama cihazı, IMEI bilgileri kopyalanarak başka telefonlara klonlandığı belirlenen eski ve kullanılmaz halde 208 cep telefonu ele geçirilirken, M.K. (30) gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İstanbul'da V.Ö'de (27) 21 kaçak cep telefonu, 1 klonlama cihazı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde M.E. (27) ve M.K'da (28) IMEI numaraları daha önceden kopyalanarak başka telefonlara yüklenmiş, eski model 135 cep telefonu ele geçirildi. Bu kişilerle birlikte, Gaziantep'te, kaçak cep telefonlarını temin ederek dağıttığı ileri sürülen İ.H.Y. (42) de gözaltına alındı.

Zanlıların, yeni model kaçak cep telefonlarını, Gaziantep üzerinden İzmir-İstanbul ve Muğla'ya ulaştırdıkları, buralarda, hurdaya çıkmış cep telefonlarının elektronik kimlik bilgilerini özel cihazlar ve bilgisayar aracılığıyla kopyalayarak kaçak cep telefonlarına yükledikleri, bu yolla Telekomünikasyon Kurumunda ''kayıt dışı'' olan cihazları ''kayıtlı gibi'' gösterdikleri ve piyasaya sürerek sattıkları ileri sürüldü.

''İpekyolu-35'' kod adıyla düzenlenen operasyonda farklı illerde gözaltına alınan 5 kişi, sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 14:00:23
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 19:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?