26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Cerrah: Nokta koydum

Cerrah'dan ilginç yanıt

Osmaniye'ye vali olarak atanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, veda ziyareti için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Osmaniye'ye vali olarak atanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, veda ziyareti için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Ay sonunda İstanbul'dan ayrılacağını açıklayan Cerrah, "Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanamaması sizi üzdü mü?" sorusuna, "Nokta koydum" yanıtını verdi.

Cerrah, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz ve Fikret Seçen başta olmak üzere adliyedeki hakim ve savcılara veda etti. Ziyaretin ardından Celalettin Cerrah'ı Turan Çolakkadı ile cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, adliye çıkışında aracına kadar uğurladı.

Kısa bir açıklama yapan Cerrah, "İstanbul'da yapacağımızı söylediğimiz her şeyi yaptık. Üzerimize düşen her şeyi kanunlara uygun bir şekilde savcılarımızla çalışarak güzel bir şekilde suçluları yakaladık. Valilik gibi onurlu bir göreve terfi ettim, mutluyum" dedi.

Celalettin Cerrah, "Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanamaması sizi üzdü mü?" sorusuna, "Nokta koydum" yanıtını verdi. Osmaniye'ye ne zaman gideceğinin sorulması üzerine Cerrah, "Sanırım ay sonunda ayrılacağım" diye konuştu.

Öte yandan adliye önünde toplanan bir grup Celalettin Cerrah'ın çıkışını beklerken, şarkı söyleyip eylem yaptı. Göstericiler, "Cerrah bir daha İstanbul'a gelme" şeklinde slogan atarak Celalettin Cerrah'ı protesto etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?