19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Cesetle aynı odada yattılar

İzmir'in Menderes ilçesinde, Gökhan A.'yı öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan dört kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı soruşturmada, adliyeye sevk edilen zanlıların evlerinde bulunan bilgisayar kasasının daha önce Bornova'da yine 33 bıçak darbesiyle öldürülen Güven C.'nin evinden alınan bilgisayar kasası ile aynı olduğu iddia edildi.

Aynı odada uyudular

Menderes'te, geçen Cumartesi günü bir evde cinayet işlendiği ihbarı üzerine olay yerine giden polis, kapısını çaldığı evde Yamaç A. ile karşılaştı. Ev sahibi Yamaç A.'nın hareketlerinden şüphelenen polis daha sonra evi takibe aldı. Bu sırada savcıyla konuşan güvenlik güçleri aldıkları arama izni ile eve geri döndü. Evde yapılan aramada, 21 yaşındaki Gökhan A.'nın (21) bıçakla öldürüldüğü ve üzerinin battaniyeyle örtülerek yatakta uyuyor görünümü verildiği belirlendi.

Evde yapılan aramada ele geçirilen üç bilgisayardan birinin 2008 Kasım ayında Bornova'da öldürülen Güven C.'nin evinden alınan bilgisayar kasası olduğu ortaya çıktı. Emniyete getirilerek ifadeleri alınan zanlılar tüyler ürpertici cinayeti itiraf etti. Yamaç A. ile Yener A.'nın amca çocukları Gökhan A.'yı 30 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra aynı oda da uyudukları ve polisin kapıyı çalması üzerine uyandıkları belirlendi.

Dağıtım iznine çıkmıştı

Tokat'ta vatani görevini yapan Gökhan A., dağıtım iznini kullanmak için İzmir'e geldi. Yener A. ile Yamaç A., ailesiyle arası açık olduğu için amca çocukları olan Gökhan A.'yı evlerine davet etti. Yener A.'ya ait "ipod" müzik çaların ortadan kaybolması üzerine misafir ettikleri amca çocuklarından şüphelenen zanlılar, Gökhan A. ile tartışmaya başladı. Gökhan'ın ipod'u 15 TL'ye sattığını söylemesi üzerine sinirlenen Yener A., iddiaya göre ekmek bıçağıyla, Yamaç A. ise demir çubukla genç adama vurarak öldürdü. Zanlılar, cinayetin ardından dikkat çekmemek için cesedin üzerini battaniyeyle örterek yatağa yatırdıkları daha sonra aynı odada uyudukları öne sürüldü.

Olayın Bornova'daki cinayetle bağı araştırılıyor

Soruşturmayı sürdüren polis, evde üç adet bilgisayar kasası olduğunu tespit etti. İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri bunun üzerine Yener A.'yı sorguladı. Bornova'da işlenen bir başka cinayette öldürülen kişinin evindeki bilgisayar kasasının çalınmasından yola çıkan polisler, Menderes'teki evde bulunan bilgisayar kasası ile bu bilgisayar kasasının bir alakası olup olmadığını Yener A.'ya sordu.

Cinayette 33 bıçak darbesi ile öldürülen Güven C. (50) ile görüştüklerini itiraf eden Yener A., Menderes'teki cinayette öldürdükleri Gökhan A. ile Bornova'ya gidip para karşılığında grup seks yaptıklarını iddia etti. Son olarak grup seks yapmaya gittikleri Güven C.'nin evinde Gökhan A. ile Güven C.'nin tartışmaya başladıklarını iddia eden Yener A., tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine evden çıkıp gittiğini daha sonra da Gökhan A.'nın Menderes'teki evlerine bir bilgisayar kasası ile geldiğini öne sürdü.
Yener A., Bornova'daki cinayetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia ederken, eşi Hatice A.'nın verdiği ifade de ise eşi Yener A. ve Gökhan A.'nın olay günü eve birlikte geri döndüklerini söylediği öne sürüldü.
Cinayete kurban giden Güven C.'nin evinde bulunan delillerle Gökhan A.'nın parmak izleri karşılaştırılmak üzere DNA örnekleri ile birlikte incelenmek için Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar Yener A., Yamaç A. ile eşi Hatice A. adliyeye sevk edildi.

Menderes ilçesindeki cinayet işlendiği sırada evde bulunan ve yaşı küçük olan A.D. (17) ise Çocuk Şubesi'ne teslim edildi

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 19:43:02
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 19:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?