28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çete başını yok etmek mi istediler?

muzaffer tekinDanıştay’a silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Aslan’ı yönlendiren çetenin elebaşısı olduğu iddia edilen, ’Albay Muzaffer’ lakaplı mustafi Yüzbaşı Muzaffer Tekin, dün iki kişi tarafından Kadıköy’deki özel Acıbadem Hastanesi’ne bıçaklanmış halde bırakıldı. İşte Tekin’in dün Acil Servis’te biten yaşadıkları.

TUZLA Piyade Okulu’da yüzbaşı rütbesi ile görev yaptığı 1979 yılında içki yüzünden iki subay adayının dövüldüğü restoranı askerler ile bastığı için bir yıl sonra resen emekli edilen Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in adı Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay saldırılarını yönlendiren çetenin lideri olarak iki gün önce basında yer aldı. Tekin bunun üzerine "Ortalık yatışıncaya kadar" diyerek daha önce aynı birlikte görev yaptığı emekli astsubay Mahmut Öztürk’ün Beykoz’daki Çavuşbaşı Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi’ndeki tripleks villasına gitti. Öztürk dün sabah saat 09.30’da ekmek almak için gittiği bakkal dönüşü saat 10.00’da, eski komutanını kalbinin altından bıçakla yaralanmış buldu.

ÖLMEYİ BİLE BECEREMEDİM

Öztürk, "Ne yaptın komutanım" diye sorunca Tekin, "Ölmeyi bile beceremedim. O meczupla aynı kefeye konmak ağırıma gidiyor. Şerefime, gururuma yediremiyorum" cevabını verdi. Tekin, evdeki ilk müdahelenin ardından adı henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından saat 13.00’te yakındaki bir dispansere götürüldü. Halsizlik belirtileri görülen Tekin, doktorların uyarısıyla saat 14.30’da Citroen otomobille Özel Acıbadem Hastanesi’ne getirildi.

BIRAKIP GİTTİLER

"Biz burada bekleyeceğiz" diyen iki kişi daha sonra ortadan kayboldu. Yaralının kimliğinin belirlenmesi üzerine hastane çevresini polis sardı. Eski komutanını dispansere gönderdikten sonra villada kalan Mahmut Öztürk, daha sonra hastaneye gitti. Çevrenin kuşatılmış olduğunu görünce "Hadi Usta" adlı dondurmacıda beklerken saat 15.00’te sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Öztürk Beykoz’daki villasına götürüldü. Bu sırada villaya gelen Tekin’in arkadaşı emekli binbaşı Zekeriya Öztürk de ifadeleri alınmak için Çavuşbaşı Jandarma Karakolu’na götürüldü. Soruşturmaya Cumhuriyet Savcısı ile MİT yetkilileri de katıldı.

CERRAH SORGULADI

Tekin hastanede Emniyet’in çeşitli birimlerinden görevlilerinin katıldığı sorguya alındı. Sorguyu 3 saat hastanede kalan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah yönetti. Tekin’in ifadesinde, "Avukat Alparslan Arslan’ı tanıyorum, ama benim Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay’a yapılan saldırılarla ilgim yok. Benim başıma çuval geçiremeyecekler. Şimdiye kadar şerefimle yaşadım. Bir meczupla aynı kefeye konmayı gururuma, şerefime yediremiyorum. Bu tamamen beni hedef alan bir komplodur" dediği belirtildi.

EVİ SAC KAPLI

Muzaffer Tekin’in Kadıköy, Dumlupınar Mahallesi’ndeki apartmanın birinci katındaki dairesinin, arka tarafına bakan pencerelerini diğer dairelerden farklı olarak kahverengi sac ile kapladığı ve pencerelerini küçülttüğü ortaya çıktı. Komşuları Tekin’in bir yıl önce bilgisayarı ve kütüphanesi yüzünden bu tadilata gittiğini söylediğini aktardı. Tekinler’in 19 Mayıs günü astığı belirtilen Türk bayrağı hala evlerinin ön tarafında asılı duruyor.

O villa emekli astsubayın

Danıştay’a yapılan silahlı saydırıya adı karışan Muzaffer Tekin, bu olaydan hemen sonra daha önce birlikte görev yaptıkları emekli başçavuş Mahmut Öztürk’ün Beykoz’daki tripleks villasına gitti. Tekin’in bu villada bıçakla intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü. Mahmut Öztürk, Tekin’in hastaneye götürülmesinden kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alındı.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 04:29:14
Güncelleme :21 Mayıs 2006 Pazar 18:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?