27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

'Çete'den eski polis çıktı

Beş ilde ithalat ihracat yapan şirketlerden ‘Kamu kurumlarıyla olan sorunları konusunda aracı olma’ vadiyle para sızdıran ve zor kullanarak tahsilat yapan çete, polis operasyonuyla çökertildi.

Zanlıların arasında emniyet amiriyken meslekten ayrılmış bir şüphelinin de bulunduğu öğrenildi. Çetenin para vermeyi reddeden bir işadamını kaçırdığı da anlaşıldı.

Çetenin varlığı, İzmir’in Torbalı ilçesinde bir işadamının “Çete tarafından tehdit ediliyorum” diyerek şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı.

Polisin altı aylık teknik takip sırasında yedi ayrı yasa dışı olayı gerçekleştirdikleri anlaşılan çeteye yönelik olarak İzmir, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Erzincan illerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda aralarında çete elebaşı İ.B.Ö., emniyet amiriyken hakkında iki suçtan yakalama kararı çıktıktan sonra meslekten ayrılan G.Ç. ile Ulaştırma Bakanlığı’nda memur olan H.H.B.’nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

Uzi, M16 şarjörü, kelepçe
Şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, altı adet tabanca, ‘Uzi’ tipi kuru sıkı otomotik tabanca, M-16 tüfeğine ait iki şarjör, kelepçe, mermiler ele geçirildi. (dha)

Polisin eli polisin yakasında!
Polisin polise düzenlediği operasyonlar son zamanlarda gündemden düşmüyor. Milliyet’in haberine göre geçtiğimiz günlerde Ankara’da değnekçilerden para almakla suçlanan polisler, meslektaşlarının kamerasına yakalandı. 61 trafik polisinin meslekten ihracı istendi.

Emniyet teşkilâtının iki numaralı ismi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan da geçtiğimiz aylarda, uyuşturucu çetesiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklandı. Geçen hafta da Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ise çeteye bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklandı.
 

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 14:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir IP: 82.207.231.xxx Tarih : 10.11.2009 21:43:02

allah akil fikir versin