22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ceza vermemesi için hakime yalvardı

Samsun'da, görev yaptığı bankada bir kooperatifin paralarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan bayan bankacı, 12 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle bugün hakim karşısına çıktı.

Delillerin toplanması üzerine mahkeme heyeti karar vermek üzereyken, bayan bankası ceza indiriminden yararlanmak için zimmetine geçirdiği parayı bankaya geri ödemek için süre isteyerek, ceza vermemesi için hakime yalvardı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Halk Bankası Bulvar Şubesi'nde görevli 2 ayrı kişinin hesabından zimmetine 4 bin euro geçirdiği iddia edilen Hacer A. (39), müfettişlerin inceleme yaptığı sırada olayın ortaya çıkması üzerine geçici görevli aynı bankanın Çiftlik şubesine gönderildi.

Burada da bir kooperatifin hesabından 15 bin 100 YTL'yi zimmetine geçirdiği iddia edilen Hacer A. hakkında dava açıldı ve olaydan sonra tutuklandı. Uzun bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye olan Hacer A.'nın bugün yargılanmasına devam edildi. Hacer A., bir önceki duruşmada bankanın uğradığı zararı geri ödeyecek gücünün olmadığını ileri sürmüştü. Toplanan deliller doğrultusunda mahkeme heyeti karar vermek üzereyken Hacer Y., ceza verip davanın sonuçlanmasını istemeyerek, hakime yalvardı.

Annesine hisseli bir arazinin miras kaldığını ve başka hissedarlarında bulunduğunu ileri süren Hacer Y., "Bu arazi satılıp anneme 20 bin YTL para düşüyor. Bu paranın üzerine biraz daha katıp bankanın zararını geri ödeyeceğim. Hisseli olan araziyle ilgili alıcı hazır bekliyor. Sadece hissedarların biri özürlü. Onun velahiyet davası sonuçların sonuçlanmaz araziyi satacağız. Bu yüzden bana zaman tanıyın. Sonra ne ceza verecekseniz verin" dedi.

Bankanın avukatı ise Hacer Y.'nin ödemesi gereken paranın yasal faizi ile birlikte 30 bin YTL'yi geçtiğini söyledi.
Mahkeme heyeti, Hacer Y.'yi araziyi satıp bankanın parasını ödemesi için 17 Mart 2008 tarihine kadar süre verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 18:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?