18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

'Cezaevinde psikolojim bozuldu'

Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde intihar eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın avukatı Hasan Akköprülü, son olarak Ramazan Bayramı öncesi görüştüğü müvekkilinin uzun süre kaldığı cezaevi şartları konusunda şikayet ettiğini ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Enver Arpalı'nın İskele Mahallesi Camii'nde yapılacak cenaze töreni alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Hasan Akköprü, Enver Arpalı'nın uzun süredir cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Deliller toplandığı için Arpalı'nın tahliyesi için 7-8 defa bir üst mahkemeye itirazları olduğunu, tutuklama kararına itiraz ettiklerini, ancak bunun kabul edilmediğini belirten Hasan Akköprü bir soru üzerine "Arpalı, bana intihar edeceği şeklinde bir kelime kullanmadı. Ancak bu manaya gelebilecek şekilde artık dayanamadığını, bu durumu hak etmediğini, bugüne kadar namusuyla devlet görevi yaptığını söylüyordu. Enver Arpalı, dürüst ve onurlu bir arkadaşımız idi. İntiharda kullanılan naylon çamaşır ipi bir suç aletidir. Cumhuriyet Savcısı çamaşır asılmak için kullanıldığını söylüyor. Öyle bir mevzuat olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 16:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?