20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Cezaevinde tecavüze 12'şer yıl hapis

İzmir'in Bergama İlçesi'nde bulunan M Tipi Çocuk Kapalı Cezaevi'nde 16 yaşındaki M.G.'ye, boğazına jilet dayayıp üç gün boyunca sırayla tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan, aralarında iki kuzenini öldüren E.A.'nın da bulunduğu 5 sanık 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüz skandalı geçen yıl 8 Haziran'da M Tipi cezaevi B-6 koğuşunda yaşandı. Hırsızlık suçundan cezaevine giren M.G.'ye, aynı koğuşta kalan M.Ç. (17), D.K. (17), Balçova İlçesi'nde teyzesinin kızları Aylin Kır (10) ve Zekiye Kır'ı (15) bıçaklayarak öldürmekten tutuklu E.A. (17), M.U. (17) ve O.B.'nin (18), birlikte hareket ederek tecavüz ettikleri anlaşıldı.

Sanıkların, M.G.'nin ellerini ve ayaklarını koğuş ranzasına bağlayıp, jileti boğazına dayayarak, üç gün boyunca sırayla ırzına geçtikleri saptandı. Ayrıca M.G.'nin vücudunda sigara söndürüp işkence de yaptıklarıda belirlendi.

Olayı cezaevi yönetimine anlatan M.G. için İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan verilen raporda, defalarca tecavüze uğradığı, ayrıca vücudunda sigara söndürüldüğü belirtildi. Sanıklar ile mağdurdan DNA için kan örnekleri alındı.

M.G. ifadesinde “Koğuşta ilk günden itibaren sözleriyle taciz etmeye başladılar. Bana ‘Seni top edeceğiz’ dediler. Gece yatarken beni kaldırdılar. Hepsi üzerime çullandı. Elbiselerimi zorla çıkarttılar. Çırılçıplak soyup, el ve ayaklarımı koğuş ranzasına bağladılar. Sırayla tecavüz ettiler. Bu üç gün boyunca sürdü. Vücudumda sigara söndürüp işkence yaptılar. Hepsinden şikayetçiyim” dedi.

Sanıklardan D.K. ve E.A. suçunu kabul ederken, diğer 3 sanık suçsuz olduklarını ileri sürdü. 5 sanık sevk edildikleri Bergama Adliyesi'nde, bu suçtan da tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Yüksel, 5 sanık hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 21'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Başka bir cezaevine gönderilen M.G.'ye psikolojik destek de verildi.

İzmir 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar D.K. ve E.A. duruşmada da suçlarını itiraf etti. Diğer 3 sanık ise suçla ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Mahkeme heyeti yapılan son duruşmada 5 sanığı da 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklardan E.A., Balçova İlçesi'nde, teyzesinin kızları Aylin Kır ve Zekiye Kır'ı öldürmekten yargılandığı İzmir 2'nci Ağır Çocuk Mahkemesi'ndeki davada da 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 16:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?