18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

CHP'ye kapkaç

Beyoğlu Şişhane'de gerçekleşen CHP yeni il binasının açılış töreninde, kapkaç şoku yaşandı. Açılışa katılan aralarında il başkanı Şinasi Öktem'in de bulunduğu 10 kişinin cüzdanı ve cep telefonu çalındı.

Edinilen bilgiye göre, Şişhane'de CHP yeni il binasının açılış törenindeki kalabalığı fırsat bilen kapkaççılar, aralarında il başkanı Şinasi Öktem'in de bulunduğu 10 kişinin cep telefonu ve cüzdanını çaldı.

Açılış sonrası konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Her toplulukta böyle olaylar maalesef yaşanıyor. Şaşırtıcı değil. Güpegündüz gözler önünde uygulanan kapkaç, farklı Türkiye'nin sosyal yapısını ortaya koyuyor. Kapkaç bugün burada çok sayıda arkadaşımızın kayıplarına yol açtı. Bende bir şey yok. Mahmut Yıldız Bey'in ve il başkanımızın cüzdanı ve cep telefonları çalınmış. Sanırım biz buradan içişleri bakanı çıkaramayacağız" diyerek olaya esprili yaklaştı.

CHP Genel Saymanı ve Urfa Milletvekili Mahmut Yıldız ise, "Cüzdanımı çalmışlar. İçinde nakit param yok fakat çok sayıda kredi kartım ve kimliklerim var" dedi. Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın da içinde 220 milyon lirası bulunan cüzdanını çalan kapkaççıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, binaya gelen polis ekipleri, daha önce o çevrede kapkaç yapan şahısların resimlerini, bilgisayarda mağdur CHP'lilere teşhis yapmaları için gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 20:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?