30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Çığlık maskesi yakalattı!

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde geçtiğimiz hafta boğazı kesildikten sonra başı ezilerek öldürülen taksici Şehabettin Ercan'ın katil zanlısı 2 kişi, "Çığlık" filminde kullanılan maske sayesinde yakalandı.

Zanlıların, 30 lira tutan taksi parasını ödemedikleri ve bu yüzden tartıştıkları Şehabettin Ercan'ı öldürdükleri öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN YAKALANDILAR

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde Garaj Taksi'ye bağlı olarak çalışan Şahabettin Ercan (57), Paşaköy Beldesi'nde 29 Aralık 2010 günü boğazı kesildikten sonra başı ezilerek öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olay günü takside bırakılan ve "Çığlık" isimli korku filmi serisinde kullanılan maskenin barkod numarasından İzmir Kemeraltı'nda bir mağazayı tespit etti.

Bu mağazadan 20 adet maskenin Manisa'daki İkizler Mağazası'na satıldığı bilgisine ulaşan ekipler, Doğu Caddesi üzerindeki mağazadan Garaj istikametine olan MOBESE ve dükkanların güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek 2 şüpheliyi tespit etti. Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli iki kişinin kimliklerini İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma, Karaağaçlı Beldesi'nde ikamet eden 17 yaşındaki M.I. ve Y.E. adlı iki zanlıyı yakaladı.

BIÇAKLA ÖLDÜRÜP, ARAÇLA EZMİŞLER

Katil zanlıları Y.E. ve M.I.'nın ifadelerinde, "Bizden 30 lira taksi parasını istedi. Biz de (Para yok) dedik. Sonrasında bıçakla öldürdük ve kendi aracıyla ezip geçtik. Daha sonra da gasp ettiğimiz taksi ile oturduğumuz Karağaçlı Beldesi'ne geldik. Burada aracı komple yakıp imha etmek istedik. Sonra vazgeçip aracın içerisi kısmen yanarken söndürdük. Cinayet sırasında, önceden satın aldığımız çığlık maskesini takside unutmuşuz" dediği öğrenildi.

VALİ GÜVENÇ: "İNŞALLAH BU OLAYIN TEKRARI YAŞANMAZ"

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "Geçtiğimiz hafta saat 20.30 sıralarında Garaj Taksi Durağı'nda çalışan bir kardeşimiz katledildi. O gün de duraktaki arkadaşlarımızı ziyaret ederek üzüntülerimizi bildirmiştik. Cinayeti, üzerinden 1 hafta geçmeden aydınlattık. Zanlılar adalete teslim edilecektir. Katillerin er ya da geç yakalanacağını söylemiştik.

Konuyla ilgili Jandarma Komutanlığımızda toplantı yaptığımız sırada, arkadaşlarımız katillerin yakalandığını, şahısların suçlarını itiraf ettiğini bizlere ilettiler. 17 yaşlarındaki katil zanlıları Y.E. ve M.I.'nin, taksi parası yüzünden çıkan tartışmada, taksici kardeşimizi katlettiğini öğrendik. İnşallah bu olayın tekrarı yaşanmaz. Bu konuda titizlikle çalışan polisimizi, jandarmamızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"GPRS KULLANIN, KAMERA TAKTIRIN"

Manisalı taksiciler ve işyeri sahiplerinden bir ricada bulunan Vali Güvenç, "Taksicilerden araçlarına GPRS cihazı takmaları, işyeri sahiplerinden ricamsa iş yerlerine kamera takmalarıdır. Teknolojiyi kullanırsanız hem bu gibi olayların yaşanmasının önüne geçmiş oluruz, hem de olası durumlarda da olayın aydınlatılması daha basit ve acele olur" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH ADALET BUNLARI SALMAZ"

Vali Güvenç, bizzat ailenin evine gidip katil zanlıların yakalandığı haberini verdi. Öldürülen taksici Şehabettin Ercan'ın Yeni Mahalle'deki evini giden Güvenç ve beraberindekiler, burada taksicinin eşi Fatma Ercan, kızı Elif Ercan, oğlu Ömer Ercan ve kız kardeşi Ayşe Nayır'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Ercan ailesi katil zanlıların bulunmasına sevindiklerini kaydederek, bu konuda çaba harcayan güvenlik birimlerine teşekkür etti. Şahabettin Ercan'ın kız kardeşi Ayşe Nayır, "Yakalanmaları iyi ama birkaç yıl sonra salıverilecekler. İnşallah adalet bunları salmaz, başkalarının başını da yakmazlar" diye konuştu.

AHT
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 16:10:27
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?