19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Cinayeti nasıl işlediğini anlattı

BURSA'da, sevgilisi Zeynep Silku (26) evinde ölmüş olarak bulunan Yurdakan Buğra Orki (29), dün gece saat 03.00 sıralarında polis tarafından yakalandı.

Orki, verdiği ifadede, "Zeynep ile birbirimizi seviyorduk. Tekrar barışıp bizim eve geldik. Burada konuştuk. Sonunda bu işin gitmeyeceğini anlayıp ayrılmaya karar verdik. Ancak son kez geceyi birlikte geçirdik. Sabah olduğunda Zeynep işe gitmek istedi.

Gitmesini istemedim. Ona son kez sarılmak istedim. Çok sıkı sarılmış olacağım ki beni iterek, 'ne yapıyorsun boğulacağım' diye bağırmaya başladı. Komşularımdan utanıp, susmasını söyledim. Tekrarlayınca bağırmaması için bu kez ağzını kapattım.

Havasızlıktan boğulmuş olacak ki cansız olarak kollarıma düştü. Sonra öldüğünü görünce kaçtım" dedi. Bursa'da özel bir bankanın Heykel Şubesi'nde çalışan Zeynep Silku, iki ay önce ayrıldıktan sonra önceki gün tekrar barıştığı sevgilisi Yurdakan Buğra Orki'nin evinde ölmüş olarak bulunmuştu. Kendisinden haber alamayan bankada çalıştığı arkadaşlarının savcılığa başvuru yaptığı Zeynep Silku'nun cesedi, üç ay önce arkadaşları arasında söz yüzüğünü taktıktan sonra iki ay önce ayrıldıkları sevgilisi Yurdakan Buğra Orki'nin Merkez Osmangazi İlçesi Çırpan Mahallesi Darmstad Caddesi Baysan Apartmanı 3. kattaki evinde kapıyı kırarak giren polis tarafından bulunmuştu.

Vücudunda kesici alet ve kurşun izi bulunmayan ve boğularak öldürüldüğü sanılan genç kızın cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken polis, Yurdakan Buğra Orki'ye ulaşamamıştı. Ablası Tuğba'ya cep telefonundan "İntihar edeceğim hakkınızı helal edin" diye mesaj gönderen ve cesedinin Zeynep'in yanına gömülmesini isteyen Yurdakan Buğra Orki dün gece saat 03.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Caddesi üzerinde polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. Yurdakan Buğra Orki, verdiği ifadede şunları söyledi:

"Pazar günü birlikteydik. Evime geldik, tekrar konuştuk. Bu işin gitmeyeceğini anlayarak ayrılmaya karar verdik. Son kez benimle kaldı. Sabah Zeynep işe gitmek istedi. Gitmesini istemedim. Bana 'gideceğim' dedi. Ona son kez sarılmak istedim. Çok sıkı sarılmış olacağım ki beni iterek, 'ne yapıyorsun boğulacağım' diye bağırmaya başladı. Komşulardan utanıp, susmasını söyledim. Tekrar bağırmaması için bu kez ağzını kapattım. Havasızlıktan boğulmuş olacak ki cansız olarak kollarıma düştü. Yatağa yatırıp, üzerine çarşaf örttüm. Sonra ablamın yanına gidip onunla konuştum. Ancak olanları anlatamadım. Daha sonra olay ortaya çıkınca intihar etmeye karar verdim. Kendimi çok dinledim. İntihar etmeyi beceremedim. Sonunda ablamla yaptığım telefon görüşmesi sonucu ikna oldum. Daha sonra da Altıparmak Caddesi'nde yakalandım."

Sorgulaması devam eden Yurdakan Buğra Orki, ifadesi alındıktan sonra "Kasten adam öldürmek" suçundan adliyeye çıkartılacak.

ZEYNEP'İN CESEDİ ADLİ TIP KURUMU'NDA BEKLİYOR

"Canımdan çok sevdiğim" dediği ve üç ay önce arkadaşları arasında söz yüzüğü taktığı öne sürülen Yurdakan Buğra Orki'nin evinde ölmüş olarak bulunan Zeynep Silku'nun cesedi otopsi yapıldığı Bursa Adli Tıp Kurumu'nda bekliyor. Yetkililer, cesedi teslim almak için bu zamana kadar kimsenin müracaat etmediğini söylediler.

EVLATLIK OLARAK VERİLMİŞTİ

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 26 yıl önce dünyaya geldikten sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındıktan sonra 5 yaşında Bursa'da yaşayan Meliha ve Burhan Silku çiftine evlatlık olarak verilen Zeynep, 10 yıl öncede annesini ve babasını kaybetmişti. Kendilerinden kalan Yıldırım ilçesindeki evde oturup Mudanya'da bulunan daireyi kiraya veren Zeynep Silku, anne ve babasının emekli maaşının yanı sıra çalıştığı bankadan elde ettiği gelir ile yaşamını sürdürüyordu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 14:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?