27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Cinayetin nedeni kıskançlık!

Ümraniye’de beş ay önce cinayete kurban giden 24 yaşındaki Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Sait Kaya’nın, Dündar Kılıç’ın damadı Özer Güner’in eski sevgilisi olan Rus kadınla ilişkiye girdiği için öldürüldüğü iddia edildi.

İstanbul Ümraniye’de 2 Temmuz’da öldürülen Yeditepe Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi Sait Kaya (24) ile saldırıda bir kurşunun sekmesi sonucu olay yerinden geçerken can veren Hamdi Tüküç cinayetleri aydınlatıldı.

Soruşturmayı yürüten Cinayet Masası dedektifleri, babasının halı dükkanı önünde kurşun yağmuruna tutulan Sait Kaya’nın yakın çevresini mercek altına aldı. Kaya’nın bir Rus sevgilisi olduğunu öğrenen dedektifler araştırmayı bu yöne kaydırdı. Rus sevgilinin verdiği bilgeler ışığında, Rus kadının daha önce birlikte olduğu Dündar Kılıç’ın damadı Özer Güner ve iki adamı, Ağustos’ta gözaltına alındı. Cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Güner ile iki adamı tutuklandı.

Araba hediye etmiş

Güner’in cinayeti, Rus sevgilisinin kendisinden ayrılmasının ardından Sait Kaya ile birlikte olduğunu öğrenince kıskançlık nedeniyle planladığı iddia edildi. Rus sevgilisine otomobil hediye eden ancak ayrıldıktan sonra otomobili geri alan Güner’in genç kadını takip ettiği ve ilişkisini öğrendiği ortaya çıktı. Kıskançlık krizine giren ve “Bu ilişkiyi bitir” ültimatomu Rus kadın tarafından kabul edilmeyin Güner’in Sait Kaya’yı öldürmeleri için adamlarına emir verdiği iddia edildi.

Tetikçi olduğu iddia edilen Yaşar Turan’ın peşine düşen polis, zanlıyı cinayetten 5 ay sonra yakaladı. Turan dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgili bir kişinin daha arandığı öğrenildi.

Torun ve damat cezaevinde

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç’ın ölümünden sonra torunu Onur Özbizerdik’in adı ‘Küçük Baba’ olarak öne çıktı. Özbizerdik, işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesi olayı ile ilgili tutuklandı. Kılıç’ın damadı Özer Güner de Sait Kaya cinayeti ile ilgili tutuklanınca Kılıç’ın torunu ve damadı cezaevinde buluşmuş oldu.

OLAY YERİNDE 16 BOŞ KOVAN BULUNMUŞTU

Sait Kaya ve Hamdi Tüküç cinayetlerinde tetiği çektiği iddia edilen Yaşar Turan (üstte) dün tutuklandı. Kaya, babasına ait halı dükkanının önünde otururken kurşun yağmuşuna tutulmuş, Tüküç de olay yerinden geçerken seken bir kurşunun isabet etmesi sonucu can vermişti. Polis olay yerinde 16 boş kovan bulmuştu.

Mehmet Ali Demir - Vatan
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:42:12
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 16:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?