19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Cinayetlerdeki küçük ayrıntılar

Savcının dikkati, film gibi cinayeti aydınlattı

Ankara’da 50 yaşındaki bir kadının olağan görünen ölümü, Cumhuriyet Savcısı Hatice Çetin’in küçük bir ayrıntıyı fark etmesiyle "mükemmel"bir cinayet davasına dönüştü. Savcı Çetin, kocayı eşini öldürmekle suçladı.

BAŞKENTTEKİ olağan bir ölüm, televizyonda büyük ilgiyle izlenen "CSI: Miami" dizisini aratmayacak bir cinayeti aydınlattı. Savcılığa bildirilen bir ölümü incelemek üzerine olay yerine giden Cumhuriyet Savcısı Hatice Çetin, maktulün eşinin yüzündeki tırnak izlerini görünce şüphelendi ve soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan DNA testlerinde ölen kadının tırnak içlerinde de kocasının dokusuna rastlandı. Otopsi sonucunda boğazına büyükçe bir ekmek parçasının tıkanması sonucu öldüğü anlaşılan Selma Korkmaz’ın kocası, baş şüpheli haline geldi ve tutuklandı. Savcı Çetin’in hazırladığı iddianamede olayın şöyle gerçekleştiği ileri sürüldü:

ÇÖP EVDE ÖLÜM PLANI

Ölen Selma K. ile kocası Y.K. 29 yıldır evliydi. Kadın, 10 yıldır psikolojik tedavi görüyordu ve evle ilgili hiçbir işi yapamaz hale gelmişti. Ailenin evi tam bir "çöp ev" haline gelmişti. Eşinin bakımıyla ilgilenmek zorunda kalan koca Y.K, karısına sürekli içki ve uyuşturucu ilaçlar veriyordu. Y.K, bir süre sonra karısından kurtulma planları yapmaya başladı. Savcı Çetin’in iddiasına göre olay günü koca Y.K. karısını inanılmaz bir yöntemle öldürdü. Çetin’in iddianamesinde şöyle denildi: "Olay günü şüphelinin, kendi kendine bakımını yapamayan maktulü, otopsiden de anlaşılacağı üzere ’büyükçe bir ekmeğin içini alıp onu yumrukla bir insanın boğazından geçecek şekilde (ucunu sivri yapmak suretiyle) belli bir yuvarlak haline getirip ağzından nefes borusuna kadar uzanacak şekilde içeriye sokarak’ öldürdüğü anlaşılmıştır."

Savcı Çetin, karısını ince planlar yaparak öldürmekle suçladığı Y.K’nın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmesi istemiyle dava açtı. Y.K. ise karısını öldürdüğü iddiasını reddetti. Y.K’nın avukatları da müvekkillerinin karısına yıllardır baktığını belirterek olayın cinayet olmadığını savundular.

CSI: Miami’nin sarışın polisi gibi

DİGİTÜRK’te yayınlanan ve büyük ilgi çeken "CSI: Miami" adlı dizi, çözülmesi çok güç polisiye olaylarda, suç mahallindeki en küçük bulguları laboratuvarlarda inceleyen ve teknolojinin yardımıyla problemleri çözen bir grup adli tıp dedektifinin maceralarını konu alıyor. Aktör David Caruso’nun canlandırdığı "Horatio Caine"in liderliğin-deki ekip, ABD’nin Miami kentinde en ’mükemmel’ cinayetleri bile aydınlatıyor. Bazen "katil kesin bu" denildiği anda bile küçük bir ayrıntıdan, cinayetin bir başkası tarafından işlendiği ortaya çıkarılıyor. Ekibin sarışın güzeli ise "Calleigh Duqunesse" rolüyle ekrana gelen Emily Procter.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 14:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?