25
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Cinayette sır perdesi aralandı

DİYARBAKIR’da bir ay önce toprağa yarı gömülü bulunan kadın cesedinin, 17 yaşındaki Şeyma Güneş’e ait olduğu ve aile meclisinin töre gereği aldığı kararla 15 yaşındaki kardeşi Yunus Güneş tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan Talaytepe Mahallesi’nde 24 Haziran tarihinde iple boğulduktan sonra ağzı bantlanarak yarı vaziyette toprağa gömülü olarak bulunan kadın cesedinin 17 yaşındaki Şeyma Güneş’e ait olduğu belirtildi.

Şeyma Güneş’in ölüm şekli, ağzındaki bant ve çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı titiz çalışma ile cinayetin neden ve kimler tarafından işlendiği, polis ekiplerinin kısa sürede yaptığı çalışma ile ortaya çıktı. İddiaya göre Şeyma Güneş’in sürekli evden kaçtığı belirtilerek, şiddet gördüğü gerekçesiyle Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Sığınma Evi’nde bir süre kaldığı belirlendi.

Şeyma’nın sığınma evinden çıktığını öğrenen aile bireyleri toplanarak ölüm kararı verdi. Bunun üzerine Şeyma’nın izini süren aile bireyleri bir ay önce gece vakti genç kıza ulaştı. Kızı önce sorgulayan 15 yaşındaki kardeşi Yunus Güneş, sesinin çıkmaması için ablasının ağzını bantla kapattı. Daha sonra da beraberinde getirdiği iple ablası Şeyma’yı boğan Yusuf Güneş, daha sonra da cesedi Talaytepe bölgesinde arazide toprağa gömdü.


HİZBUL TAHRİR ÜYESİYMİŞ

Tarla sahipleri tarafından bulunan Şeyma Güneş’in cesedi, olay yerine gelen polisler tarafından incelemeye alındı. Genç kızın ağzına yapıştırılan bantta bulunan parmak izleri, çevredeki ayakkabı izleri ve saç tellerinin analizinden sonra, cinayeti işleyenlerin kimlikleri tespit edildi, ancak güvenlik nedeniyle açıklanmadı.

Polis kimliğini tespit ettiği kardeş Yunus Güneş’in daha önce de Hizbul Tahrir örgütüne üye olduğu ve bu yüzden bir kaç kez gözaltına alındığını tespit ederek arama çalışması başlattı. Bir süre önce polisin operasyonu sonucu yakalanan Yunus Güneş, emniyetteki sorgusunun ardından 16 Temmuz’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 22:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?