28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çıplak görüntülerden korkuyor

The Plaza Otel’de birlikte sahneye çıktığı piyanist Bakyt Momonkulov tarafından kuliste elbise değiştirirken gizli kameraya alındığını fark eden şarkıcı S.A., "Elinde daha fazla görüntü olmasından korkuyorum" dedi.

ÖZEL hayatın gizliliğini ihlal etmekten 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Bakyt Momonkulov, İstanbul 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya gelmedi. Duruşmada davacı S.A. hazır bulundu. Müzik öğretmeni olduğunu belirten S.A., şunları söyledi: "The Plaza Otel’de solist olarak çalışıyordum. Kulis bölümünde bana ait bir soyunma yeri vardı. Bakyt da aynı yeri kullanıyordu. O gün erken gelmiş, egzersiz yapıyordum. O sırada askı borusu arasında küçük bir kamera gördüm. Bunun Bakyt’a ait olduğunu biliyordum. Çünkü daha önce onda görmüştüm."

Kıralım kurtulalım

"Elime kamerayı alıp kendisini çağırdım. Ne olduğunu sorduğumda yere çöküp ’Beni affet’ diye yalvardı. ’Kıralım kurtulalım’ dedi. Daha sonra ev arkadaşımı arayarak durumu anlattım. O da polise haber verdi." S.A., geçen celse dinlenen sanık Bakyt Momonkulov’un "Kendisiyle cinselliğe varan bir yakınlığımız vardı. Görüntülerini cinsel fantezi amacıyla kaydettim" ifadesini de yalanladı. S.A., "Aramızda o tarz bir şey asla olmamıştır. Tamamen iftira atıyor" dedi. Sanığın evinde yapılan aramada, dizüstü bilgisayarında, üzerini değiştirdiği sırada çekilmiş görüntülerin bulunduğunu belirten S.A., "Elinde bana ait daha fazla görüntü olmasından korkuyorum" diye konuştu.

’Sapıklık yaptım’ 
Duruşmada tanıklık yapan S.A.’nın ev arkadaşı Arzu A. ise şunları söyledi: "Sanığı S. ile aynı otelde çalıştığı için tanırım. S. bana, Bakyt’ın kendisine ’Seni seviyorum’ diyerek tacizde bulunduğunu ancak daha sonra bunu sürdürmediğini söylemişti. Olay günü S. ağlayarak beni aradı. Otele gelip almamı istedi. Bakyt’ın kamera yerleştirerek kendisini görüntülediğini söyledi. Bakyt’a dizüstü bilgisayarını bırakmasını istedim. Görüntüleri aktarmış olması ihtimali nedeniyle 155’ten polisi aradım. Daha sonra Bakyt’ın evine gittik. Bakyt’a ’Ne yaptığını zannediyorsun’ diye sordum. ’Sapıklık yaptım’ dedi. Polislere de aynı cevabı verdi. Bilgisayarını aldılar." Duruşma, sanığa ait dizüstü bilgisayarın incelenerek S.A.’ya ait görüntülerin bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verilerek ertelendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 03:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?