26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çocuk benden değil ikizimden!

İzmirli kuaför L.G.’nin, 13 yıl önce işadamı T.Ç.’den bir oğlu oldu. L.G., evli, bir çocuk babası olduğunu öğrendiği işadamına, tazminat ve nafaka isteğiyle babalık davası açtı. DNA testinde yüzde 99.99 çocuğun babası olduğu belirlenen T.Ç., çocuğun kendisinden değil ABD´de yaşayan tek yumurta ikizinden olduğunu öne sürdü.

Avukatı aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi’ne başvuran kuaför L.G. dava dilekçesinde şunları anlattı: “Bodrum’da bir otelde erkek-kadın kuaförü işletiyorum. 1994’te T.Ç. ile tanıştık. Kendisini bekar olarak tanıttı. 1996’da çocuğumuz dünyaya geldi. Bornova´da tuttuğu evde 5 yıla yakın bizimle ilgilendi. Evleneceğini söyleyip sürekli beni oyaladı. Sonradan öğrendim, kendisi evli ve bir çocuk babasıymış. Oğlum büyüyünce masrafları arttı. Ben karşılayamaz hale geldim. Oğlum ilköğretim 8’inci sınıfa gidiyor. Tenis turnuvalarına katılıyor. Aylık 4 bin TL masrafı var. Ayrıca alerjik astım hastası. Kendisi genç olduğum zaman yanımdan ayrılmazdı. Çocuğumuz doğduktan sonra beni sokağa attı. Oğlum için 20 bin TL manevi tazminat ve aylık 1000 TL nafaka istiyorum. Ayrıca oğlum doğduğunda davalı ile birlikte çektirdiğimiz, mutlu günlerimizi gösteren fotoğrafları da delil olarak sunuyorum.”

Kardeşimle birlikte oldu

T.Ç ise avukatı aracılığıyla verdiği dava dilekçesinde şu iddialarda bulundu: “Davacı gayrimeşru bir yaşam sürmekte. İkizim G.Ç.’nin kiraladığı evde günübirlik ilişki yaşamıştır. Benimle de belli zamanda birlikte olmuştur. Kendisi barlarda ‘Nalan’ takma adıyla çalışıyor. Bu hayattan kurtarmak için çok uğraştım. Hamileliği döneminde çocuğun benden olmadığını söyledi. Kendisiyle günlük ilişki yaşadım. Kendisi geçimini sağlamak için başkalarıyla da birlikte olmuştur. Ekonomik kaynaklarım bitince, beni tanımaz ve dinlemez hale geldi. DNA raporunda çocuğun benden olduğu belirtiliyor. Ne kadar DNA’da çocuk benden olduğu belirtilse de ABD’de yaşayan ikizimden de olabilir. Kendisi de Türkiye’ye tatile geldiğinde L.G. ile birlikte oldu. Biz tek yumurta ikiziyiz. Ondan da DNA örneği alınsın. Gerçek o zaman ortaya çıkacak. Ekonomik kriz nedeniyle işlettiğim kafeyi kapattım. Bu dava açılana kadar düzenli olan aile yaşantım bozuldu. Üniversiteye giden çocuğum var.”

ABD’den DNA gelecek

Duruşmada T.Ç’nin tanık olarak dinlettiği iki kişi de davacının T.Ç. ile birlikte olduğu kadar ABD’de yaşayan ikizi G.Ç. ve başka erkeklerle de olduğunu söyledi. Duruşma tanıkların dinlenmesi ve davalının ABD’de yaşayan ikizinden DNA örneği alınıp alınmamasına karar verilmek üzere ertelendi. Babalık davası sürerken, 13 yaşındaki C.G’ye Sulh Hukuk Mahkemesi’nce annesinin arkadaşı T.Ç. kayyum olarak atandı. T.Ç. babalık davasında küçük C.G’nin vasisi olarak duruşmalara katılacak.

Hırsız tek yumurta ikizleri serbest bırakılmıştı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de 25 Ocak gecesi KADEWE mağazası soyulmuş, üç maskeli hırsız yaklaşık 5 milyon Euro’luk mücevherle kaçmıştı. Hırsızlardan birinin unuttuğu eldivende bulunan DNA izi, yetkilileri Lübnan kökenli Abbas ve Hassan O. (27) kardeşlere götürmüştü. Ancak tek yumurta ikizi kardeşler aynı DNA’ya sahip olduklarından, hangisinin suça karıştığı belirlenemeyince ikisi de serbest bırakılmıştı.
 

Bahri Karataş - DHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 17:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader IP: 78.170.206.xxx Tarih : 21.09.2009 11:50:54

bakın gördünüz mü?Size işte  sana kim dediki böyle olumsuz işlere katıl sonun bu olur kadın zaten denildiği gibiyse hak etmiş ama diyer ailenin suçu neki onuru ayaklar altına alındı .Hern eolursa olsun insanlar kendilerini gurularını ,birde allahın yolundan ayrılmamalı bence