29
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Çocuk kaçırıp hırsızlık yaptıran çete

Kaçırdıkları çocuklara eczanelerden ilaç çaldıran, ev ve işyerlerinden hırsızlık yaptıran 11 kişilik bir çete çökertildi.

İSTANBUL’da ev ve işyerlerinden hırsızlık yapan, eczanelerden ilaç çalan, aralarında 2 küçük kız çocuğunun bulunduğu 11 kişilik hırsızlık çetesi yakalandı. 4 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunan çete lideri Deniz Bıçak’ın Yenibosna’daki evinde yapılan operasyonda 200 bin YTL değerinde 7 çuval ilaç ile çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi.

Çete üyelerinin hırsızlık yapmaları için M.Ç. (12) ve Y.Ü. (15) ile Murat G.’yi (16) kaçırdığı saptandı. Kaçırılan kız çocukları için kayıp başvurusu bulunduğu da ortaya çıktı. Çetenin Tuncay Dolapçı’ya 20 bin YTL’lik senet imzalattırdığı, Dolapçı’nın da borcunu ödeyebilmek için çeteye katıldığı belirlendi. M.Ç. 12 yaşında olduğu ve henüz cezai ehliyeti olmadığı için ailesine teslim edildi. Operasyon sırasında Şanlıurfa Siverek’te çok sayıda İstanbul’dan çalınmış ilaç ele geçirildiği belirlendi.

Polis, çökertilen çete ile Şanlıurfa’daki ilaçlar arasında bir bağlantı olup olmadığını, olayın arkasında örgüt olup olmadığını araştırıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 13:36:35
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 13:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?