27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Çocuk tacizcisi İngiliz yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 55 yaşındaki İngiliz, Kuşadası'nda polis tarafından yakalandı 
İngiltere'de, bir çok çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla kırmızı bültenle aranan 55 yaşındaki G.H., Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde polis tarafından yakalandı. G.H.'nin işlemlerinin ardından İngiliz polisine teslim edileceği bildirildi.

İddiaya göre, İngiltere'de yaşları 13'ün altındaki bir çok kız ve erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen G.H., hakkında yakalama kararı çıkmadan kısa bir süre önce Türkiye'ye kaçtı. Southantlon Sulh Ceza Mahkemesi, Aydın'daki turizm merkezlerinden birinde yazlık aldığını belirleyerek İnterpol aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na bildirdi. Adalet Bakanlığı'nın 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazı ve İnterpol'ün uyarısı üzerine Kuşadası polisi, ilçe merkezi ve Davutlar ve Güzelçamlı Beldeleri'nde yazlık alan yabancıları incelemeye aldı. Sahte kimlik kullanabileceği ihtimali de gözönüne alınan G.H.'nin Kuşadası'ndan yazlık ev aldığı belirlendi. Bunun üzerine bugün öğle saatlerinde harekete geçen polis, alışverişten dönen G.H.'yi yolda yakaladı.

Gözaltına alınan G.H., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. G.H.'nin işlemlerinin ardından İngiliz polisine teslim edileceği bildirildi.

DHA-Vatan
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 21:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?