19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çorlu'da 'Ergenekon' operasyonu

Ergenekon iddianamesi kapsamında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Memleket Sevdalıları adlı derneklerde eş zamanlı arama yapıldı. İstanbul ve Çorlu Polisinin arama yaptığı derneklerde bilgisayar malzemeleri, dokümanlar ve evraklara el konuldu.


Ergenekon iddianamesi kapsamında, Çorlu İlçe Emniyet ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 70 polisin ortaklaşa düzenledikleri eş zamanlı baskında 3 dernekte arama yapıldı. Derneklerin bulunduğu binanın çevresi ile giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arama kararıyla düzenlenen baskında Çorlu'daki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Memleket Sevdalıları Derneği'nde saatlerce bilgisayar, evrak ve
dokümanlarda inceleme yapıldı. Çorlu İlçe Emniyet ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen arama çalışmaları akşam saat 21.00 sıralarında başlatıldı.

İLK ARAMA MEMLEKET SEVDALILARI DERNEĞİ'NDE YAPILDI
Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda ilk olarak Doğanlar İş Merkezi'nde bulunan Memleket Sevdalıları Derneği'nde aramalar tamamlandı. Yaklaşık 1 saat süren aramada 1 dizüstü bilgisayar, çeşitli evraklar ve dokümanlara el konuldu. Polis ekipleri aramanın bitmesinin ardından el koyduğu malzemeleri Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

ADD'DE HARD DİSKLERE EL KONULDU
Kılıçoğlu Gür İş Merkezi'nde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Çorlu Şubesi'nde saat 21.00'de başlayan aramalar saat 22.30'da sona erdi. Polis ekiplerinin yaptıkları aramalar sonrasında bilgisayarlara ait 2 adet hard diske, 40 adet CD'ye ve çeşitli evraklara el konulduğu öğrenildi. Polis ekipleri tarafından el konulan malzemeler poşetler içerisinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇYDD'DE 5 SAATLİK ARAMA
Ergenekon iddianamesi kapsamında Vakıf İş Merkezi'nde bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çorlu Şubesi'nde saat 21.00'de başlatılan arama en uzun süre gerçekleştirilen arama oldu. Yaklaşık saat 02.00'ye kadar devam eden aramalarda Dernek defterlerine, bilgisayar kayıtlarına, burs alan öğrenci listelerine, dernek üye kayıt defterine ve bilgisayar malzemelerine el konuldu. Bir çuval içerisine doldurulan malzemeler tek tek kayıt altına alınarak tanzim edilen tutanakların ardından polis ekipleri
tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
3 Derneğe gerçekleştirilen eş zamanlı baskında polis ekiplerinin aramalarda kamera kaydı yaptıkları görüldü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde uzun süren aramalar sırasında bazı avukatlar ve Tekirdağ Baro Başkanı Müsellem Görgün de Dernek binasına geldi. Diğer Derneklerde yapılan aramalar sırasında ise haberi duyan üyeler ile bazı avukatlar da Dernek binalarına gelerek bilgi aldı. Yaklaşık 5 saat süren aramalar sonrasında el konulan malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri
tarafından İstanbul'a götürüldü.
Öte yandan, 3 dernekte gerçekleştirilen aramalarda bilgisayar kayıtlarının kopyalanmadan direkt olarak alındığı öğrenilirken, operasyonla ilgili herhangi bir gözaltı gerçekleşmedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 10:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?