19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çorum şehit polisine ağlıyor

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıda şehit düşen polis memurlarından Çorumlu Erdal Öztaş'ın (28) şehit haberi ailesini yasa boğdu. 

Amasya Merzifon Polis Okulu'nu bitirdikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sarıyer Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli olan ve 1,5 yıllık polis memuru olan Erdal Öztaş'ın silahlı saldırıda şehit olduğu haberinin memleketi Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Karahacip beldesine ulaşmasının ardından ailesi ve yakınları gözyaşına boğuldu. Erdal Öztaş'ın 1 yıl önce Fatma Öztaş ile evlendiği ve eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenilirken, şehit haberini Ortaköy Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ile İlçe Emniyet Amiri Cemalettin Döğer ve Karahacip Belediye Başkanı Celal Sak verdi. 

Yeğenin şehit haberi ile adeta yıkılan amca Halil Öztaş, vatan hainlerine hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Yüreğimiz yandı, yeni polis olmuştu, vatan sağ olsun" dedi. 

Ortaköy Belediye Başkanı Haci Ömer Atak ise, şehit haberinin tüm yurdu yürekten yaraladığını ifade ederek, "Hainler emeline ulaşamayacak, vatanı korumak için her zaman kanımızı dökmeye hazırız" şeklinde konuştu. 

4 kardeşin ortancası olan Şehit Erdal Öztaş'ın babası Mustafa Öztaş, kardeşleri Fatih ve İsmet Öztaş, şehit cenazesi için İstanbul'a gitti. 

Şehit Polis Memuru Erdal Öztaş için yarın İstanbul'da resmi tören düzenlendikten sonra uçakla Merzifon'a getirileceği ve 11 Temmuz 2008 Cuma günü ise Ortaköy ilçesi Karahacip beldesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?