27
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Damat katliamı: 6 ölü

Çılgın koca katliam yaptı: 6 ölü

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde akıllara durgunluk veren bir cinayet gerçekleşti. İki hafta önce eşinden ayrıldığı öğrenilen Şafak Köksal, durumu hazmedemeyince eşini ve ailesinden 5 kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Acı olay sonrası köy yasa büründü.

Katliam gibi cinayet dün akşam saat 20.30 sıralarında Çaycuma ilçesine bağlı Çayırköyü'nde gerçekleşti. Şafak Köksal (22), bir yıl önce evlendiği eşi Ayşe Köksal (22) ile sorun yaşayınca, eşi evi terk ederek annesinin evine gitti.

Eşinin evden gitmesini ve boşanma davası açmasını hazmedemeyen Şafak Köksal, eşi ve ailesini öldürmek için plan yaptı. Planını dün akşam gerçekleştiren Köksal, önce o sırada Ayıcıoğlu Mahallesi'ndeki kaçak maden ocağında bulunan eşinin anne-baba ve kızkardeşlerini hedef aldı.

Burada baldızları Zülfiye ve (24) İlknur Köroğlu'yu (26) pompalı tüfekle öldüren saldırgan, daha sonra kaçmaya çalışan eşinin anne ve babası Hüseyin (45) ile Havva Köroğlu'nu (45) öldürdü. Bununla da kalmayan zanlı, Başkıvanç mahallesindeki eşi Ayşe Köksal'ın babaevine giderek eşini ve kayınbiraderi Aydın Köroğlu'nu (20) öldürdü.

Şafak Köksal daha sonra 5 aylık bebeği Doğu'yu da alarak Ayıcıoğlu mahallesindeki evine gitti. Olayın duyulması üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri zanlının bulunduğu eve operasyon düzenleyerek kendisini gözaltına aldı.

Zanlı daha sonra sorgulanmak üzere Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Katliamda hayatını kaybeden aile fertlerinin cenazeleri ise otopsi için Zonguldaktaki hastane morglarına kaldırıldı.

Cinayet sırasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan kızın abisi Ali Köroğlu ise katliamdan şans eseri kurtulmuş oldu. Acı olay sonrası köyde büyük üzüntü yaşanırken, ağıtlar yükseldi.




 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 09:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?