18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Dayakçı polisler serbest kaldı

Fatih'te Ahmet Koca'nın dövülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 11 polis, savcıya ifade verdi. Polislerin tamamı, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Ahmet Koca'nın (22) şikayeti üzerine soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Ayhan Bedirhan bugün olaya ilişkin 11 polisin ifadesini aldı. Polislerin, ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Soruştuma devam ediyor.

AHMET KOCA'YA DAVA AÇILMIŞTI

Öte yandan 18 Haziran'da yaşanan amatör kameraya da yansımış ve polislerin dayak görüntüleri büyük tepki toplamıştı. 7 polisin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ise tamamlanmış ve Ahmet Koca hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı zincirleme hakaret" suçundan 2 yıl 3 aydan 6,5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

7 POLİS MEMURU AÇIĞA ALINMIŞTI

18 Haziran saat 02.30 sıralarında Fatih'te meydana gelen olayda sokakta seyreden polis otosu, karşıdan gelen araca yol vermiş gibi yapıp aracın önünü kesmişti. Otomobilde eşi ve çocukları bulunan sürücü ile polislerin arasında yol verme tartışması yaşanmış ve polisler, Ahmet Koca'yı evire çevire dövmüştü.

Alandaki güvenlik kameralarınca da kaydedilen olay sonrasında polisler, kendilerinin saldırıya uğradığını iddia ederek 'ellerinin zarar gördüğü'ne dair rapor almıştı. Olayın basına yansımasının ardından önce 5 daha sonra da 2 olmak üzere toplam 7 polis memuru açığa alınmıştı. 

...
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2012 Salı 19:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?