19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Dedektif Ayla yakalattı!

Ayla Eyüpoğlu, 2006 yılında öldürülen ağabeyi ve yeğeninin katil zanlılarını, dedektif gibi izleyip yakalattı. Ve üç sanık toplam 102 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dedektif gibi çalışarak ağabeyi ve yeğeninin katillerini yakalanmasını sağlayan Ayla Eyüpoğlu, ikinci zaferini hukuk alanında kazandı. 3 sanık toplam 102 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eyüpoğlu, "Böyle bir mücadele vermeseydim bugün belki hâlâ kaçak olacaklardı" diyor. Olay, 10 Haziran 2006'da Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesinde meydana geldi. Aralarında husumet olan iki taraf arasında bir restoranın önünde kavga çıktı. Silahlar çekildi; Çağdaş Eyüpoğlu (23) ve Mustafa Eyüpoğlu (42) öldürüldü, 2 kişi de yaralandı.

Zanlılar Coşkun Aydın, Gökhan Aksoy ve Halit Sağlam kayıplara karıştı. Daha sonra, sanıklar hakkında 'tasarlayarak iki kişiyi öldürmek' ve 'iki kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kısa süre sonra zanlılardan Halit Sağlam yakalandı. Ancak, "Jandarma istihbarat elemanıyım" diye ifade verdiği ilk duruşmada serbest kaldı. Trabzon Jandarma Alay Komutanlığı da 24 Haziran 2008'de mahkemeye gönderdiği yazıda, Sağlam'ın haber elemanı olduğu bilgisini doğruladı.

MAÇ İZLERKEN YAKALADILAR
Haber-Sen genel merkezinde sekreterlik yapan Ayla Eyüpoğlu (45) ise ağabeyi ve yeğeninin katil zanlılarının yakalanması için dedektif gibi iz sürdü. Mücadelesi sayesinde Gökhan Aksoy olaydan 5 ay sonra İstanbul'da gözaltına alındı. Eyüpoğlu durmadı; Başbakanlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Coşkun Aydın'ın da cinayetten 4 ay sonra başka birinin pasaportuyla Azerbaycan'a, sonra da Ukrayna'ya geçtiğini Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi.

Kırmızı bültenle aranan Aydın da 13 Nisan 2007'de Ukrayna'da bir kahvehanede Trabzonspor'un maçını izlerken yakalandı. 4 yıl süren dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Coşkun Aydın 'kasten öldürmek' ve 'öldürmeye teşebbüs' ile 'silah bulundurmak' suçlarından 73 yıl 9 ay, Gökhan Aksoy 27 yıl 11 ay hapse çarptırıldı. Halit Sağlam'a ise Aksoy'un yakalanmasına yardımcı olduğu gerekçesiyle 10 ay hapis cezası çıktı.

'TEHDİT ETTİLER AMA BEN ASLA VAZGEÇMEDİM'
Ayla Eyüpoğlu, 3 sanığa 102 yıl hapis cezası çıkan duruşma sonrası duygularını, "Herkesten kaçtılar ama benden kaçamadılar. Tehdit ettiler, evlerimizi kurşunladılar ama vazgeçmedim. Adalet gereken cezayı verdi" diye dile getirdi. Öldürülen ağabey Mustafa Eyüpoğlu
 

Murat Alhan - Sabah
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 14:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?