20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Demiri boyayıp, altın diye sattılar!

Ankara Emniyeti'nin şikayet üzerine başlattığı operasyonda bin 300 demir pulu boyayıp Osmanlı altını diye 197 bin YTL'ye satan 4 kişi suç üstü yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne gelerek şikayette bulunan Ekrem T., Süleyman C. isimli bir şahsın Nurettin T. isimli bir arkadaşında bulunan Osmanlı altınları karşılığında kendisinden 197 bin YTL aldığını fakat ne altın ne de parayı vermediğini ifade ederek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine başlatılan planlı operasyonda şikayetçinin bir başka arkadaşı olan Tufan Y. üzerinden aynı dolandırıcılarla temasa geçildi. İsmail Hakkı Y. adlı şahıs altınların bulunduğu arkadaşlarını 9 bin YTL alarak, numune altınlarla buluşma ayarladı.

Kendini et toptancısı olarak tanıtan polisler ile buluşan Şahin K. ve İsmail E. Ankara'nın Kayaş semtinde 40 Reşat altını ile geldi. Buluşmada bunların Osmanlı altını olduğunu iddia ederek diğer bin 300 altına rakam biçen dolandırıcılar, suç üstü olarak yakalandı.

Nitelikli Dolandırıcılık suçu işleyen şahıslar Nurettin K., Şahin K., İsmail E. ve İsmail Hakkı Y. Ankara Adliyesi'ne sevk edilirken, zanlıların arabasında bulunan çuval içindeki altınların, boyanmış demir pul olduğu anlaşıldı.

...
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?