19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Denizde tecavüze yeltendiler!

Çek Cumhuriyeti'nden tatil için Amasra'ya gelen turistler, 5 denizcinin tacizine uğradı. Denizde sandal turu yapan turistler, denize atlayarak tacizcilerden kurtuldu.

İddiaya göre, Bartın'ın Amasra ilçesine Çek Cumhuriyeti'nden tatile gelen Michael Havlak ve kız arkadaşı Tereza Hronova sandal kiralayarak denize açıldı.

Başka sandalda bulunan 4 kişi ile kiraladıkları sandalcı ise Hereza'yı taciz etmeye başladı. Erkek arkadaşı bunun üzerine balıkçılarla tartışmaya başladı. Tacizler artınca Hereza denize atladı.

Bir süre Michael Havlak'ın da denize atlayarak kaçmasını engellemeye çalışan denizciler bunda başarılı olamadı. Havlak da sandaldan atlayarak tacizcilerden kurtulmayı başardı.

Uzun süre denizde bağıran Çek turistler acil imdat telefonunu arayarak polisten yardım istedi. Polislerin yönlendirmesiyle Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olay yerine tekne ile gelerek boğulma tehlikesi geçiren Çek turistleri boğulmaktan kurtardı.

Turistlerin davacı olduklarını beyan etmesi üzerine jandarma ve polisler Amasra'da eşkal üzerine araştırma başlattı. Yapılan araştırmalarda yakalanan beş kişi, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 13:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet alkan IP: 78.165.230.xxx Tarih : 10.08.2008 21:57:53

benim cek cumhuriyetinden kiz arkadasim var. ayip denen birsey var. kucukken bunlari kesin sandal gezisine cikarmislar.