28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Diyarbakır'da kan aktı

Diyarbakır'da iki günden bu yana devam eden olaylarda, bir göstericinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Bağlar Semti'nde polise taş atarak yürüyen gruplara yönelik müdahaleler devam ederken, olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Polisin grubu dağıtmak için havaya ateş açtığı Bağlar Semti'nde, seken kurşunlardan birinin sırtına isabet ettiği Tarık Atakaya (22), hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Yeni askerden geldiği öğrenilen Atakaya'nın yakınlarının hastane önündeki bekleyişlerinin sürdüğü belirtildi.

Diyarbakır Devlet Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, basın mensupları ve İHD temsilcileri ise hastaneye alınmadı.

DİYARBAKIR'DA 53'Ü POLİS 95 KİŞİ YARALANDI...

Diyarbakır'da dün başlayan olaylarda şimdiye kadar 53'ü polis toplam 95 kişi yaralandı.
Dicle Üniversitesi ve Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne dün sabahtan itibaren 95 yaralı getirildi. Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne 52 polis, 36 vatandaş ve 1 gazeteci olmak üzere toplam 89 yaralı getirilirken, 6 yaralının tedavisi sürüyor.

Dicle Üniversitesi Acil Servisi'ne ise 1 polis memuru, atılan biber gazı nedeniyle sağ gözünü kaybeden 1 kişi, 1 vatandaş ateşli silah yaralanmasıyla, 1 kişi seken kurşunun başını sıyırarak yaralanması, 1 vatandaşın ayağından silahla yaralanması ve 1 vatandaşın da kalp krizi geçirmesi nedeniyle getirildiği öğrenildi. Yaralıların tedavisi sürerken, 6 kişinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

DTP İL BAŞKANI'NIN ÇAĞRISI ÜZERİNE SİİRT'TE KEPENKLER AÇILMADI

Siirt'te DTP İl Başkanı Murat Avcı’nın çağrısı üzerine bugün esnaflar işyerlerini açmadı. Muş’ta çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı 14 teröristten Siirt'te dün toprağa verilen Kenan Demir için çıkan olaylarda silahla vurularak yaralanan Muhlis Ete’nin Siirt Devlet Hastanesi'ndeki tedavi devam ediyor. Muhlis Ete’yi ziyaret ettikten sonra Devlet Hastanesi bahçesinde açıklama yapan DTP İl Başkanı Murat Avcı’nın, “Kimse dükkanlarını açmayacak, öğrenciler okula gitmeyecek, kimse çarşıya inmeyecek” çağrısından sonra Siirt’teki esnaf işyerlerini açmadı.

İşyerlerini açan az sayıdaki esnaf da tehdit edildiklerini belirterek, kısa süre sonra kepenklerini kapattı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, DTP ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yetkilileri ile görüşerek, kepenklerin açılması için esnafa çağrı yapılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 15:22:39
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 20:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun IP: 88.224.218.xxx Tarih : 30.03.2006 17:20:20
Bu ülke bu kadar sahipsizmi acaba?DTP İl başkanları ve bazı belediye başkanlarının açıklaması sanki ayrı bir devletin sözcüleri niteliginde,bu ülke hepimize yeter ve unutulmamalı ki sahipsizde degildir,Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız kullanılmasınlar,bizi bölüp parçalayıp lime lime yutmak istiyorlar Irak tan ders alsınlar,inanıyorum ki çogu kürt kardeşlerimiz bu akılsızlar gibi düşünmüyor...