31
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Doktora şiddete 7 bin YTL ceza

Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi, doktora şiddet uygulayan hasta yakınlarını mahkum etti. Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda Trabzon 112 Acil Servis doktoru Aslan Kalay’a şiddet uygulayan iki hasta yakını 3 bin 600 YTL’den toplam 7 bin 200 YTL para cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon 112 Acil Servis Doktoru Dr.Aslan Kalay’a Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden KTÜ Farabi Hastanesi’ne hasta nakli sırasında hasta yakınları tarafından fiili saldırıda bulunuldu.

Bu saldırı sonrasında beyin sarsıntısı geçirerek Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Dr. Kalay 15 günlük istirahatla taburcu oldu.

Olayın ardından Türk Sağlık-Sen Dr. Aslan Kalay’a saldırıda bulunanlara karşı Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, saldırıda bulunan iki hasta yakınına 3 bin 600 YTL’den, toplam 7 bin 200 YTL para cezası verdi.

BU KARAR UMARIZ ŞİDDETİ ÖNELEMEDE CAYDIRICI OLUR”

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ANKA’ya yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına şiddetin rutin hale geldiğini söyleyerek, “Hastanelerde her gün şiddet olayları yaşanıyor.

Türk Sağlık-Sen Trabzon’da yaşanan bu olayla ilgili açtığımız dava sonucunda sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezalandırılmasını sağladık. Bu karar umarız ki hastanelerde ki şiddet olaylarını önlemede caydırıcı olur” dedi

anka
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 11:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammedulus IP: 81.214.161.xxx Tarih : 30.07.2008 19:09:32

buldunuz ufak adamı, yiyorsa bana da yapın da, şikayetçi olmak yerine 1 kişi , bir kaç kişinin burnunu nasıl kırıyor gösterelim millete, ama şikayet eder bunlar kesin kendileri dayak yiyince. inşallah denk geliriz de, bana saldırırsınız, nefsi müdafaadan el bileklerinizi kırıveriririm, bir daha da adam olmayı öğrenirsiniz kızlar sizi.